Φυσικό σιρόπι για παιδιά: Ιδανικό για την ανακούφιση από κρυολογήματα, πονόλαιμο, βήχα και πυρετό

Φυσικό σιρόπι για παιδιά: Ιδανικό για την ανακούφιση από κρυολογήματα, πονόλαιμο, βήχα και πυρετό

Πολλά από τα παραδοσιακά γιατροσόφια που μας μετέφεραν οι γιαγιάδες μας έχουν πλέον επιβεβαιωθεί από τους παιδιάτρους, καθώς στηρίζονται σε φυσικά συστατικά που είναι αποτελεσματικά κατά των μικροβίων. Ένα από αυτά είναι το κρεμμύδι, το οποίο περιέχει αλλισίνη και λειτουργεί ως φυσικό αντιβιοτικό.

Η παιδίατρος Σουζάνα Κέμπερ προτείνει ένα φυσικό σιρόπι από κρεμμύδι για τα παιδιά που πάσχουν από κρυολόγημα, βήχα και πυρετό, λόγω των ευεργετικών του συστατικών.

Σύμφωνα με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρει: “Ένα από τα πιο παραδοσιακά γιατροσόφια για κρυολογήματα, βήχα και πυρετό είναι το σπιτικό σιρόπι κρεμμυδιού. Ποιες είναι οι αιτίες της αποτελεσματικότητας του κρεμμυδιού; Το κρεμμύδι περιέχει δραστικές ουσίες, όπως η αλλισίνη, που λειτουργούν ως φυσικό αντιβιοτικό κατά των παθογόνων μικροβίων. Έχει γενικά αντισηπτικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης, είναι γνωστό ότι όταν μυρίζουμε κρεμμύδι, τρέχει η μύτη μας, καθώς ερεθίζει τα μάτια και δρα βλεννολυτικά. Αυτή η βλεννολυτική δράση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις πυκνών μύξων και «βρασμένου» στήθους, ειδικά στα μικρά παιδιά, που συχνά δυσκολεύονται να αποβάλουν το φλέγμα μόνα τους.”

Συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό σιρόπι από κρεμμύδι

Ψιλοκόψτε ένα κρεμμύδι και τοποθετήστε το σε ένα καθαρό βάζο μαρμελάδας ή σε ένα γυάλινο ποτήρι. Προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι (ή καστανή ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου αν αποφεύγετε τα ζωικά προϊόντα) και, αν έχετε, 1-2 κλωναράκια θυμάρι. Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το για μερικές ώρες ή, ιδανικά, όλη τη νύχτα. Το κρεμμύδι θα απελευθερώσει τα υγρά του, και το πρωί μπορείτε να το σουρώσετε και είναι έτοιμο προς χρήση! Συνιστάται για άτομα άνω των 12 μηνών: για παιδιά 1-3 ετών 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού ημερησίως, για παιδιά 3-10 ετών 2 έως 4 κουταλάκια του γλυκού ημερησίως, και για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες 2 έως 4 κουταλιές της σούπας ημερησίως.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ