Λάρισα: Ανήσυχοι οι μαθητές και οι γονείς στην Τσαριτσάνη για το μέλλον ιστορικού σχολείου

Screenshot_11

Ανάστατοι είναι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου-Λ.Τ. Τσαριτσάνης «Κωνσταντίνος Οικονόμος».

Το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος δεν εγκρίθηκε, κάτι που δημιουργεί αναστάτωση στην περιοχή. Το Γυμνάσιο -Λ.Τ. Τσαριτσάνης στεγάζεται μάλιστα στο ιστορικό κτίριο της Οικονομείου Σχολής.

«Ως μαθήτρια της Β’ Λυκείου θα ήθελα να μείνω στον τόπο μου, εδώ πήγα δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Θα αναγκαστώ να αλλάξω σχολείο και περιοχή και δεν θα είναι και τόσο εύκολο», όπως αναφέρει μαθήτρια της Β’ Λυκείου.

Η κ.Ελευθερία Χήρα, γραμματέας του μορφωτικού συλλόγου Τσαριτσάνης αναφέρει στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3:
«Στο άκουσμα από τη διευθύντρια ότι το λύκειο Τσαριτσάνης θα κλείσει και το τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών και εμείς και τα παιδιά αναστατωθήκαμε, καθώς τα παιδιά μας θα αλλάξουν σχολικό περιβάλλον. Μένουμε στον τόπο αυτόν και τον αγαπούμε, ζητούμε άμεσα τη βοήθεια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της τοπικής δημοτικής αρχής. Ξέρουμε ότι όταν κλείνει ένα σχολείο, ερημώνει και ένας τόπος».

Από την πλευρά της η κ.Γεωργία Κουτσιάη, Διευθύντρια γυμνασίου-λυκείου Τσαριτσάνης, ανέφερε σχετικά:
«Αντιμετωπίζουμε για άλλη μία χρονιά το πρόβλημα των ολιγομελών, το υπουργείο γνωρίζει ότι σε ένα μικρό μέρος, τα σχολεία λειτουργούν με ολιγομελή τμήματα. Όσο η πολιτική είναι τέτοια, ώστε αυτά τα τμήματα να μην υποστηρίζονται, δυστυχώς στέλνει τα παιδιά λόγω της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας, σε άλλα σχολεία με αποτέλεσμα να κλείσουν τα μικρά σχολεία, με ότι συνεπάγεται αυτό για την τοπική κοινωνία και οικονομία της περιοχής. Το ότι είναι μικρό το σχολείο, δε σημαίνει ότι δε δείχνει έργο», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

Διαβάστε επίσης: Να λειτουργήσει τμήμα Ανθρωπιστικών σπουδών της Β’ Λυκείου ζητούν μαθητές και γονείς στην Τσαριτσάνη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ