Λίβανος: Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς από ισραηλινή επίθεση

Λίβανος: Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς από ισραηλινή επίθεση

Η Χαμάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο ηγέτης της στο Λίβανο σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στα νότια της χώρας, ενώ τα επίσημα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χτύπημα σε παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων.

«Ο Φατάχ Σαρίφ Αμπού αλ-Αμίν, ο ηγέτης της Χαμάς στον Λίβανο και μέλος της ηγεσίας του κινήματος στο εξωτερικό» σκοτώθηκε σε πλήγμα στο “σπίτι του στον καταυλισμό Αλ-Μπάς στο νότιο Λίβανο”, ανέφερε ανακοίνωση της Χαμάς.

Νωρίτερα το PFLP ανακοίνωσε ότι τρία ανώτερα μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό κοντά στη νότια πόλη της Τύρου.

Σφυροκόπημα Λιβάνου και Γάζας

Λίγες ώρες νωρίτερα το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) ανακοίνωσε ότι τρία ανώτερα μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, τα ανώτερα μέλη είναι ο Mohammed Abd al-Aal, υπεύθυνος για τη στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης, ο Imad Odeh, στρατιωτικός διοικητής της οργάνωσης στο Λίβανο, και ο Abd al-Rahman Abd al-Aal, στέλεχος της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης.

Το PFLP είναι αριστερή παλαιστινιακή οργάνωση που ιδρύθηκε το 1967.

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τον Λίβανο και τη Γάζα. Το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα οι IDF εξαπέλυσαν πλήγμα στην καρδιά της Βηρυτού ενώ συνεχίζει η απειλή της χερσαίας επέμβασης.

Στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός στοχοποίησε για ακόμα μία φορά καταφύγιο εκτοπισμένων ενώ στον Λίβανο νέες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την περιοχή Νταχίγια στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ