ME 3 ΕΥΡΩ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ME 3 ΕΥΡΩ

Βασικοί κανόνες της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που κάποιος έχει μπερδευτεί: πρώτον, όποιος πάει να συμμετάσχει, θα καταβάλει και τον οβολό του, δηλαδή 3 ευρώ. Και όταν λέμε όποιος, εννοούμε όποιος, είτε είναι ήδη εγγεγραμμένο μέλος είτε φίλος. Δεύτερον, όσοι δεν ψηφίσουν στην πρώτη Κυριακή δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη δεύτερη, για να αποφευχθούν και επελάσεις ψηφοφόρων απέξω. Τρίτον, όποιος νέος ψηφοφόρος πάει θα υπογράψει και τη σχετική αίτηση – αν δηλώσει πως είναι μέλος, τα στοιχεία του αυτόματα αξιοποιούνται από το κόμμα, ενώ σε εναλλακτική περίπτωση, αν γραφτεί φίλος, τότε πρέπει να βάλει τικ και στο κουτάκι που δεν επιτρέπει την επικοινωνία. Για να μην ψάχνεται κανείς σε 4 χρόνια και αναρωτιέται γιατί λαμβάνει sms από υποψηφίους.

ΤΑ ΔΥΟ «Δ»

Η κόντρα σιγόβραζε από το ντιμπέιτ, αλλά έγινε πιο εμφανής αργότερα, με σχόλια που πέταξαν εμμέσως ο ένας για τον άλλο: η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας θεωρείται από κάποιους ότι εκπροσωπούν τα δεξιά και τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, οπότε η σύγκρουση έμοιαζε σχεδόν αναμενόμενη: «Οι σκυλοκαβγάδες δεν βοηθάνε ούτε τον ίδιο ούτε το ΠΑΣΟΚ. Και να του θυμίσω ότι αυτός ήρθε στο γραφείο μου για να ξεκινήσει την εκστρατεία του ως δήμαρχος (…) Εγώ θα έλεγα να μην κολλήσει ΣΥΡΙΖΑ», είπε (OPEN) η πρώην υπουργός. «Με λέει ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκείνη έκανε κόμμα με τον Γιάννη Ραγκούση», ανέφερε σε μια από τις ομιλίες του ο δήμαρχος Αθηναίων – θυμίζοντας το σχήμα «Ωρα Αποφάσεων».

ΝΤΙΜΠΕΪΤ 2.0

Μια φράση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ίσως το πρώτο αρνητικό πράγμα που ακούστηκε δημόσια για το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ: «Ηρθε η ώρα να προσφέρουμε νέο όραμα στις Ελληνίδες και στους Ελληνες. Γιατί, όπως θα είδατε και στο debate των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, το φως δεν έρχεται από αλλού», σχολίασε ο μέχρι πρότινος του ΣΥΡΙΖΑ. Με στόχο να πατήσει στην κατηγορία που ακούστηκε για τις λίγες προοδευτικές ιδέες που ακούστηκαν μεταξύ των πασόκων υποψηφίων και να αναδείξει τη διαφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βάζω στοίχημα βέβαια πως ακόμα και η συζήτηση για τους όρους της όποιας τηλεμαχίας αποφασιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρον θα έχει. Πολιτικό δεν ξέρω αν θα είναι.

e-ΖΩΗ

Ποια ήταν η μόνη πολιτική αρχηγός που έλειπε από το TikTok; Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επέλεξε να ανοίξει προσωπικό λογαριασμό για να προμοτάρει την καινούργια καμπάνια της Πλεύσης Ελευθερίας, για την πραγματική σημασία της αντιπολίτευσης. Προφανώς, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρώτο αυτό βίντεο και οι γνωστές προεκλογικές καρδούλες – οι οποίες βέβαια, έπειτα από έναν χρόνο συγκρούσεων εντός Βουλής, ειδικά με τον Κωνσταντίνο Τασούλα, μοιάζουν και λίγο απειλητικές προς τους αντιπάλους της. Τα είπαμε, πάντως: τα μικρότερα προοδευτικά κόμματα, εν μέσω των διεργασιών των μεγαλυτέρων, αρχίζουν να «κουνιούνται» περισσότερο.

230.000

περίπου είναι τα εγγεγραμμένα

μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Δεν

υπάρχει ούτε ένας που να

στοιχηματίζει πως η συμμετοχή

δεν θα τα ξεπεράσει.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ