Ολυμπιακός: Ο νέος ρόλος του Πετρούσεφ και η «σφραγίδα» στην κατάκτηση του Super Cup (vids)

Ολυμπιακός: Ο νέος ρόλος του Πετρούσεφ και η «σφραγίδα» στην κατάκτηση του Super Cup (vids)

Με το τρόπαιο του Super Cup στις αποσκευές του επέστρεψε από τη Ρόδο ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν στον τελικό του Παναθηναϊκού και να κατακτούν τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν.

Ένας από τους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών στις δύο αναμετρήσεις που έδωσαν οι Ερυθρόλευκοι στο νησί του Αιγαίου ήταν ο Φίλιπ Πετρούσεφ.

Ο Σέρβος ήταν κομβικός στον ημιτελικό με το Περιστέρι και καθοριστικός στον μεγάλο τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Στον ημιτελικό με το Περιστέρι ο διεθνής άσος παρέμεινε στο παρκέ για 23:51 λεπτά, στα οποία είχε 18 πόντους, με 7/8 δίποντα και 4/7 βολές, ενώ παράλληλα μάζεψε 9 ριμπάουντ (σ.σ 4 επιθετικά, 5 αμυντικά) και έκανε ένα κλέψιμο. Μια εμφάνιση που του έδωσε 20 βαθμούς στο ranking, που ήταν και το μεγαλύτερο από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Στον τελικό με τον Παναθηναϊκό έμεινε στο παρκέ για 25:31 λεπτά, στα οποία είχε 18 πόντους, με 6/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 3/3 βολές, αλλά και 8 ριμπάουντ (σ.σ 4 αμυντικά, 4 επιθετικά). Μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Σέρβο, για την οποία επιβραβεύτηκε με 21 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Όλα αυτά μάλιστα ενώ αγωνίστηκε ως 5άρι και όχι φόργουορντ, που είναι η φυσική του θέση, καθώς οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση, μετά τους τραυματισμούς των Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ μοιράστηκε τον χρόνο με τον Μόουζες Ράιτ και μάλιστα τα πήγε περίφημα κόντρα στους σέντερ του Περιστερίου και του Παναθηναϊκού, βάζοντας φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στις δύο νίκες του Ολυμπιακού και στην κατάκτηση του Super Cup.

«Το κέρδος των δύο αγώνων είναι ο Πετρούσεφ, που πιστεύω ότι κατάλαβε πλέον ότι θα μείνει στον Ολυμπιακό και ότι θα κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό», ανέφερε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος εξήρε την απόδοση που είχε ο Σέρβος στα δύο ματς του Super Cup.

Ο 24χρονος, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε μια… ανάσα από τη μετακίνησή του στον Ερυθρό Αστέρα, ξεδίπλωσε στο παρκέ του κλειστού της Καλλιθέας την ποιότητά του και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, ακόμα και από τη θέση του σέντερ. Μια θέση που θα χρειαστεί μάλιστα να καλύψει και στο άμεσο μέλλον, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας με την Φενερμπαχτσέ για την 1η αγωνιστική της Euroleague (4/10), καθώς θα λείπουν τόσο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ όσο και ο Μουσταφά Φαλ.

Τα περσινά νούμερά του

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Φίλιπ Πετρούσεφ πέρσι πραγματοποίησε 22 συμμετοχές με τους Ερυθρόλευκους στην Euroleague, έχοντας μέσο όρο 6.3 πόντους (50.6 % στα δίποντα, 28.6% στα τρίποντα και 78.3% στις βολές), όπως επίσης 3.3 ριμπάουντ και 7.8 στο ranking σε 15:37 λεπτά συμμετοχής.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ