Το κλασσικό όχημα στην υπηρεσία ευαισθητοποίησης της Κοινωνίας για τον καρκίνο

1

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε του Βολιώτες, αφού η καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης χτύπησε δυνατά στο Βόλο, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 ,μέσα από ένα ξεχωριστό γεγονός, όπου δεκάδες κλασσικά οχήματα συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Distinguished Gentleman’s Drive», μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση που έγινε, ταυτόχρονα, σε περισσότερες από 172 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με ιδιοκτήτες κλασικών και ιστορικών αυτοκινήτων.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Λέσχης «Φ.Ι.Ο.-Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» ( Έδρα : Βόλος) με τον παγκόσμιο θεσμό Distinguished GentlemansDrive (Έδρα Αυστραλία) , που για το Βόλο εκπροσωπείται από τον κ. Δημήτρη Κογκέλη.

O σκοπός της εκδήλωσης ήταν ιερός και αφορούσε την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στους κινδύνους για τη ζωή, που προέρχονται από την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, καθώς επίσης και σε θέματα ψυχικής υγείας των ανδρών.

Παράλληλα συγκεντρώθηκαν χρήματα ,που θα διατεθούν στον παγκόσμιο φορέα DGD για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στο πεδίο αυτό.

Το κλασσικό όχημα στην υπηρεσία Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας

Ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Βόλου κ. Τζαννέτος Παπαγεωργίου , δήλωσε τα εξής: “ Η Λέσχη του Βόλου , πέρα από τη διάσωση και ανάδειξη των κλασσικών οχημάτων και την εξέλιξη της κλασσικής αυτοκίνησης του ανθρώπου, που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά , χρησιμοποιεί, αυτή τη φορά, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού τα κλασσικά οχήματα, , που έχουν εκατομμύρια φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο και τις διοργανώσεις τους παρακολουθούν πολίτες από όλες τις χώρες του πλανήτη, για να μεταδοθούν μηνύματα δημόσιας υγείας και πρόληψης σοβαρών ασθενειών , όπως συμβαίνει στην εκδήλωση του Βόλου, που είναι πρωτοπόρα και καινοτόμα και αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας συντονισμένης κίνησης για την υγεία του Ανθρώπου. Αυτή η δράση αντανακλά τη φιλοσοφία της Λέσχης ,που θέλει να έχει έναν έντονο κοινωνικό ρόλο και να στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας, αναδεικνύοντας τα μείζονα θέματα που απασχολούν σήμερα τις τοπικές και παγκόσμιες κοινωνίες». ( www.fioclub.gr)

Έκθεση και οχηματοδρομία κλασσικών οχημάτων σε Βόλο και Αγριά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο Βόλο (στον αύλειο χώρο της Μητρόπολης-10.00-12.30 το μεσημέρι) και στην Αγριά –παραλιακός δρόμος( 12.30-14.30 το μεσημέρι), όπου σπάνια αυτοκίνητα ηλικίας πολλών δεκαετιών, παρατάχθηκαν στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων.

Έτσι οι φίλοι της κλασσικής αυτοκίνησης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πανέμορφα κλασσικά οχήματα παλαιότερων εποχών, μελών της Λέσχης Φ.Ι.Ο., αλλά και συλλεκτών άλλων περιοχών , που προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και στο Βόλο ,αλλά και στην Αγριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα πληρώματα τήρησαν τον ενδυματολογικό κώδικα. που απαιτούσε η εκδήλωση και ήταν ντυμένα με ρούχα εποχής, συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό ,όπου βραβεύτηκε το πιο καλοντυμένο πλήρωμα, αλλά και το πιο παλιό αυτοκίνητο, κατηγορία στην οποία δόθηκαν δύο βραβεία, σε ένα VolvoAmazon 1961( κάτοχος Ηλίας Παπαλεξάνδρου-Πελασγία) και σε ένα Peugeot 404 του 1961 ( κάτοχος Χρήστος Σχουλής-Αλμυρός), ενώ για τις ενδυματολογικές τους επιλογές, κέρδισαν τις εντυπώσεις των πληρωμάτων και βραβεύτηκαν για την ενδυμασία εποχής. οι Ηλίας Παπαλεξάνδρου και Αφροδίτη Ζώτου, από την Πελασγία Φθιώτιδας.

Η ΦΙΟ ευχαριστεί θερμά της Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας –Τροχαία, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου και το «Λυχνάρι» στην Αγριά Βόλου , που φιλοξένησε τα πληρώματα της εκδήλωσης.

Καρκίνος , μια μεγάλη μάστιγα της σύγχρονης εποχής

Έχει μεγάλη σημασία, ειδικά οι άντρες, άνω των 50 (και άνω τον 40 σε περίπτωση οικογενειακού ιστορικού, καθώς έχουν δυο φορές περισσότερες πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου προστάτη), να κάνουν κάθεχρόνο τον προληπτικό έλεγχό τους, γιατί πολύ συχνά ο καρκίνος του προστάτη δεν δίνει κανένα σύμπτωμα στα αρχικά στάδιά του, όταν μπορεί να είναι πλήρως ιάσιμος.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Όπως επισημαίνεται στη σελίδα του DGR Hellas «παγκοσμίως, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες – με 1,4 εκατομμύρια άνδρες να διαγιγνώσκονται με τη νόσο κάθε χρόνο. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο ζουν τώρα με ή πέρα ??από τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη.

Η χρηματοδότηση της DGD επέτρεψε στο Movember να επενδύσει σε παγκόσμιας κλάσης βιοϊατρική έρευνα που οδηγεί σε νέες δοκιμές και θεραπείες, ιδιαίτερα για άνδρες με νόσο υψηλού κινδύνου, ενώ τα παγκόσμια μητρώα κλινικής ποιότητας του Movember βοηθούν τους κλινικούς γιατρούς να βελτιώσουν τη θεραπεία και να μειώσουν τις επιβλαβείς παρενέργειες».

Το “Distinguished Gentleman’s Drive” που ιδρύθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από τον Mark Hawwa και ενώνει αυτοκινητιστές κλασικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, για να στηρίξει την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των ανδρών.

Πληροφορίες για τον θεσμό στο link: https://www.gentlemansdrive.com/home?showlogin=true%23%20# και https://www.fioclub.gr/post/d-g-d-2024

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ