Χαλκιδική: Θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητή του κατήγγειλε ότι έπεσε 12χρονος

Θύμα ξυλοδαρμού από 13χρονο συμμαθητή του κι ακόμη ένα άτομο κατήγγειλε πως έπεσε ένας 12χρονος στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να συλληφθεί τόσο ο ανήλικος όσο και οι γονείς του παιδιού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το καταγγελλόμενο περιστατικό έγινε χθες το πρωί στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα, έξω από σχολείο σε περιοχή του δήμου Κασσάνδρας, με τον 12χρονο να απευθύνεται για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε Κέντρο Υγείας.

Σε βάρος του 13χρονου φερόμενου ως θύτη και των γονιών του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον συνεργό του ανήλικου, η ταυτότητα του οποίου παραμένει, μέχρι στιγμής, άγνωστη.

222 συλλήψεις για νεανική παραβατικότητα

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, το υπουργείο αναφέρει ότι εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια μέσα στην εβδομάδα που πέρασε έχουν πραγματοποιηθεί:

  • 6.146 έλεγχοι ατόμων,
  • 326 προσαγωγές,
  • 222 συλλήψεις, ενώ
  • βεβαιώθηκαν 404 παραβάσεις.

SafeYOUth

Ασύλληπτη είναι η συχνότητα επεισοδίων βίας ανηλίκων που καταγράφονται και εξελίσσονται, όπως φαίνεται σε κοινωνική επιδημία.

Έχοντας αυξηθεί κατά 46% οι συλλήψεις ανηλίκων για περιστατικά βίας μέσα στο 2024, την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή SafeYOUth, μέσω της οποίας θα μπορούν οι ανήλικοι να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ