Η κοινοβουλευτική… αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Παππάς: Η λύση είναι εκλογές με παρατηρητές

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού του κοινοβουλευτικού έργου, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει άμεσα τις κάτωθι πρωτοβουλίες:

1. *Καταθέτουμε Τροπολογία για τους δανειολήπτες* στο σ/ν Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών “Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις” – Υποστήριξη τροπολογίας από τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Ν. Παππά στην Ολομέλεια (Πέμπτη, 26/9/24).

– Το προϊόν του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους να είναι υποχρεωτικό και για τον δανειστή.

– Η δυνατότητα του δανειολήπτη να έχει γνώση των προτάσεων ρύθμισης.

– Πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από την οριστική υποβολή της αίτηση.

2. *Καταθέτουμε αίτημα ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου για ζητήματα του Αγροτικού Τομέα*, καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προβλήματα με εκτιμήσεις ζημιών και ανάγκη μεταρρύθμισης κι εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ, καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις και κακοδιαχείριση στον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

3. *Καταθέτουμε αίτημα για τη σύγκληση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ώστε να συζητηθεί η απαράδεκτη πολιτική τιμολόγησης των τραπεζών (ύψος προμηθειών – επιτοκιακή διαφορά).*

• H Ν.Δ. επιτρέπει στις τράπεζες να κερδοφορούν αλόγιστα και να καθορίζουν την οικονομική ζωή της χώρας και τη ρευστότητα της οικονομίας εις βάρος νοικοκυριών και ΜμΕ. Ο κ. Χατζηδάκης ελπίζει σε “αυτορρύθμιση” των τραπεζών (προμήθειες), διαρροές του μιλούν για δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης, που δεν αξιοποιεί.

• 1 ως 3 ευρώ (για ποσά ως 1.000 ευρώ) η προμήθεια για εμβάσματα με αποστολή σε ως τρείς ημέρες. 2,5 ως 4,5 ευρώ η προμήθεια για τις άμεσες πληρωμές. 

• Στο 5,56% η διαφορά επιτοκίων καταθέσεων και δανείων – παραμένει δυσθεώρητη.

4. *Καταθέτουμε Επίκαιρη Επερώτηση για την ακρίβεια.*

• Προτείνουμε: Θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους στους τομείς διύλισης πετρελαίου, παραγωγής και εμπορίας ενέργειας, εισαγωγής/παραγωγής και εμπορίας τροφίμων και βιομηχανικών αγαθών και εισαγωγής/παραγωγής και εμπορίας αγροτικών εφοδίων και φυτοφαρμάκων. 

• Προτείνουμε: Μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ για ένα έτος για άλευρα, δημητριακά, κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά, έλαια, λαχανικά, είδη βρεφικής διατροφής και περιποίησης. Μείωση συντελεστών στο 6% και 13%, από 13% και 24%, για τα υπόλοιπα. Θέσπιση σε μόνιμη βάση, των συντελεστών ΦΠΑ στο 21%, 11%, 5%.

• Προτείνουμε τη θέσπιση μηχανισμού ελέγχου της αισχροκέρδειας, προστασίας καταναλωτή και αγροτικού εισοδήματος.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ

Ο Σωκράτης Φάμελλος θέλησε – ενόψει και των διεργασιών για τη στήριξή του στην πλευρά της…