Οι δημιουργοί «προλογίζουν» τις ταινίες στις «Νύχτες Πρεμιέρας» 

emilia-perez2_981_14358861_type14006

Τουλάχιστον τρεις ταινίες που αξίζει να δείτε στις «Νύχτες Πρεμιέρας» προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.  

Το «Εμίλια Πέρεζ» που η ερμηνεία της Karla Sofía Gascón άφηνε άφωνους κοινό και κριτικούς, θα προβληθεί στις 12 του μήνα, στους κινηματογράφους «Αβάνα» και «Άστυ» στις 22.00 το βράδυ. Πρόκειται για την ιστορία ενός ντίλερ που αποφασίζει να αλλάξει ταυτότητα, φύλο και ζωή, το παρελθόν του όμως τον ακολουθεί. Πρέπει να προσθέσουμε ότι είναι μιούζικαλ! 

Η πρωταγωνίστρια του που βάζει πλώρη για τις μεγάλες βραβεύσεις, ανέφερε: 

«Είμαι η Karla Sofía Gascón, στέλνω ένα πολύ μεγάλο φιλί σε όλους τους θεατές στην Ελλάδα. Έχω τεράστια επιθυμία να έρθω στη χώρα σας. Επίσης, η παλιά μας βασίλισσα, που λεγόταν Σοφία όπως εγώ, ήταν Ελληνίδα, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμη δεν έχω έρθει εκεί. Σας προτείνω να δείτε την ταινία «Emilia Pérez», η οποία κάνει πρεμιέρα σύντομα σε όλους τους κινηματογράφους της χώρας σας και ελπίζω να πάτε να τη δείτε, γιατί είναι μια υπέροχη ταινία. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Ούτε έχει σημασία τι λέω, γιατί όταν τη δείτε, θα μου πείτε: «Δεν έχει σημασία τι έλεγες τότε, γιατί είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτά που είπες». Αυτά! Πρέπει να τη δείτε, σας παρακαλώ». 

«Ο Σπόρος της Ιερής Συκιάς»

Ο Μοχάμαντ Ρασουλόφ σκηνοθετεί την ταινία που μάλλον θα απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλη το σινεφίλ κοινό. «Ο Σπόρος της Ιερής Συκιάς» μπορεί να ρίζωσε στις Κάννες, καρποφορεί όμως όπου και αν προβληθεί. Είναι ένα ριζοσπαστικό θρίλερ που παντρεύει την αλληγορία με το ρεαλισμό, ραπίζει την πατριαρχία και επαναπροσδιορίζει τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και της ελεύθερης διάδοσης ειδήσεων. Ο ίδιος περιορίστηκε σε ένα σύντομο κάλεσμα στο Ελληνικό κοινό. Η ταινία θα προβληθεί στις 13/10/24, 20:15, στον κινηματογράφο Άστυ.  

«Χαιρετώ το ελληνικό κοινό. Τους ευχαριστώ που ήρθαν να δουν την ταινία και ελπίζω να την απολαύσουν». 

Τέλος, ο πρωτοεμφανιζόμενος Κόγια Καμούρα, με τον «Χειμώνα στο Σόκτσο», χρησιμοποιεί την κουλτούρα των k-drama στην πιο σινεφιλική τους μορφή, κάνοντας τον γαλλικό και κορεάτικο πολιτισμό να συναντιούνται μέσω ζωγραφικής και μαγειρικής, σε μια ερωτική ιστορία που έχει λιγότερη σημασία η κορύφωσή της από ότι το ίδιο το ταξίδι. Προβολές στις 11/10/24, στις 18:00, στον κινηματογράφο Δαναό 1 (παρουσία του σκηνοθέτη, όπως μας είπε) και στις 14/10/24, στις 19:30, στον κινηματογράφο Άστορ. 

«Χειμώνα στο Σόκτσο»

«Τους χαιρετισμούς μου στην Ελλάδα. Η ταινία μιλάει για την ταυτότητα, και νομίζω (μαζί με αυτό) σε όλο τον κόσμο, είτε είναι στην Κορέα, είτε στη Γαλλία, είτε στην Ελλάδα, καθώς όλοι αναρωτιόμαστε ποιοι είμαστε. Ελπίζω αυτή η ταινία να φέρει κάποιες απαντήσεις σε όσους τις αναζητούν». 

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ