Όλγα Γεροβασίλη: Να αναζωογονήσει το χώρο μας η εκλογή προέδρου – Να συζητήσουμε πολιτικά με όρους παρόντος και μέλλοντος

ΣΥΡΙΖΑ: Εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη στον Νίκο Μωραΐτη – Τον καλεί να ανακαλέσει

Σημεία από τη συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον ρ/στ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 fm” και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα

Ως μια διαδικασία η οποία πρέπει “να τονώσει και να αναζωογονήσει το χώρο μας” χαρακτήρισε τις εκλογές προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ρ/στ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 fm” και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. Ερωτηθείσα για τις υποψηφιότητες που έχουν ήδη κατατεθεί, σχολίασε: “Έχουν κατατεθεί ήδη δύο υποψηφιότητες, περιμένουμε να δούμε και τις υπόλοιπες, ποιες και πόσες θα είναι. Οι υποψηφιότητες του κ. Φάμελλου και του κ. Πολάκη είναι υποψηφιότητες που ανοίγουν μία πολιτική συζήτηση. Νομίζω ότι μέσα από την πολιτική συζήτηση, τα σχέδια, την παρουσία του καθενός, θα γίνουν και οι επιλογές από όλους μας” ενώ κληθείσα να απαντήσει συγκεκριμένα για την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου, σχολίασε: “Είναι μία πολύ αξιόλογη υποψηφιότητα, με πολιτικές θέσεις, τι οποίες ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είχε την ευκαιρία να εκφράσει με αξιοπρεπή τρόπο”.

“Δεν είμαι σε ομάδα στελεχών, είμαι ανάμεσα στα στελέχη και στα μέλη του κόμματος που εκφράζουν την αγωνία τους” απάντησε στη συνέχεια η Όλγα Γεροβασίλη σε ερώτηση για την εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την κριτική προς τον πρώην πρόεδρο του κόμματος. “Πιστεύω ότι πέρασε ένας χρόνος που ήταν πολύ δύσκολος και κακός χρόνος όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά ευρύτερα για το πολιτικό σύστημα. Είναι αναγκαίο λοιπόν να κάνουμε μια πολιτική συζήτηση με όρους παρόντος και μέλλοντος, παίρνοντας χρήσιμα συμπεράσματα από το παρελθόν” τόνισε η κυρία Γεροβασίλη.

“Είμαι πάντα υπέρ των περισσότερων και των πιο ανοιχτών διαλόγων, όπου ο καθένας καταθέτει τις πολιτικές του θέσεις, τις προτάσεις του αλλά και δείχνει και τον πολιτισμό και τις ηθικές του αξίες” απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη σε ερώτηση για το αν είναι υπέρ ενός debate για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Πρόσθεσε μάλιστα: “Όσο πιο ανοιχτός είναι αυτός ο διάλογος, τόσο περισσότερο οι πολίτες, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη ορθότερη επιλογή. Βέβαια, αυτό θα το αποφασίσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι”.

“Το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα πρόκειται για έναν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο οποίος θα κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις ή για έναν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο οποίος θα έχει τελειώσει οριστικά και θα έχει μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο, το οποίο δεν θα ταιριάζει με το ύφος, το ήθος και τις πολιτικές θέσεις της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου” σχολίασε στη συνέχεια η Δ’ Αντιπρόεδρος της ΒτΕ σε ερώτηση αναφορικά με τη στάση της σε περίπτωση επανεκλογής του κ. Κασσελάκη και πρόσθεσε: “Αυτή είναι μία συζήτηση, η οποία θα γίνει την κατάλληλη στιγμή. Ελπίζω να μη χρειαστεί”. Σε ερώτηση για το αν δικαιώθηκε η επιλογή όσων αποχώρησαν και συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: “Ακριβώς το αντίθετο πιστεύω. Ότι ήταν εξαιρετικά λάθος αυτή η επιλογή. Σ’ ένα χώρο δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίζεται μόνο από το αν εκφράζεται από έναν πρόεδρο. Η δική μου η άποψη είναι ότι μένεις στο χώρο σου και παλεύεις για το καλύτερο δυνατόν”.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας πάνω στις εξελίξεις, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε: “Ο Αλέξης Τσίπρας, όταν θέλει να μιλήσει θα το κάνει ο ίδιος. Είναι ο ιστορικός ηγέτης της παράταξής μας, ο οποίος συνειδητά έχει καθίσει στην άκρη. Επομένως, δεν μπορεί να γίνεται συσχετισμός με αυτά που συζητάμε εμείς τώρα. Είναι πρώην πρωθυπουργός και προφανώς είναι ιδιαίτερη η δική του στάση και κρίνεται με άλλους όρους απ’ ότι κρινόμαστε εμείς”, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρώην πρωθυπουργοί, κάνουν δημόσια κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε σκωπτικά: “Τους πήρε μερικά χρόνια… Όταν δεν πάει άλλο κι όταν η κοινωνία έχει ξεσηκωθεί, προφανώς θα πρέπει να ρίξουν τον μουτζούρη. Συνεργοί είναι και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς”.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ

Ο Σωκράτης Φάμελλος θέλησε – ενόψει και των διεργασιών για τη στήριξή του στην πλευρά της…