Τραγούδι, κλακέτες και ένας παλαβός έρωτας για το «Joker: Τρέλα για Δύο»

joker 2

Η ταινία «Joker» που κυκλοφόρησε το 2019 έγινε η πιο επιτυχημένη R-Rated ταινία όλων των εποχών με εισπράξεις που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ το μπάτζετ ήταν οριακά πάνω από τα 50 εκατομμύρια. Η πρώτη ταινία με τον πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ απέσπασε 11 υποψηφιότητεςγια τα χρυσά αγαλματίδια (χαρίζοντας σε εκείνον το Όσκαρ Α’ Ανδρικής ερμηνείας).  

Στη συνέχεια της ταινίας, η ηρωίδα που υποδύεται η Laday Gaga ρίχνει τα δίχτυα της για να κερδίσει την καρδιά του «Joker». Και οι δύο τους υποστηρίζουν πως οι ερμηνείες τους επιβεβαιώνουν πως το «Joker: Τρέλα για Δύο» είναι περισσότερο μια ταινία ύμνος για τον παλαβό έρωτα και όχι η συνέχεια μιας υπερ-ηρωικής ταινίας. Από αυτή την Πέμπτη στις 03/10 , με πρωταγωνιστές τον μοναδικό Χοακίν Φίνιξ και την συνεργάτιδα του Lady Gaga, το κοινό θα μπορέσει να ζήσει μια μοναδική εμπειρία από ένα παλαβό έρωτα μεταξύ αυτών των δύο αντισυμβατικών ανθρώπων. Είτε σας αρέσει, είτε όχι, έρωτας και λογική δεν πάνε μαζί. 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Joker: Τρέλα για Δύο» 

Πως ήρθε η απόφαση να εμπλουτίσετε την δεύτερη ταινία με περισσότερη μουσική, τραγούδι και χορό; 

Χοακίν Φίνιξ:

Ο Τοντ Φίλιπς κι εγώ μιλούσαμε πολύ για την ιδιότητα του Τζόκερ ως ερμηνευτή, που ουσιαστικά λέει αστεία και τραγουδάει, και ήταν μια ιδέα που επεξεργαζόμασταν, αλλά ποτέ δεν ήταν προορισμένο να γίνει μέρος ενός σίκουελ ή οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω αν αυτό επηρέασε τον Τοντ. Μπορεί να μην το θυμάται καν ή ίσως να είναι αυτό που πυροδότησε κάποια ιδέα, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια επέκταση όσων συνέβαιναν στην πρώτη ταινία. Υπήρχε μουσική στην πρώτη ταινία, και νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό στοιχείο για τον χαρακτήρα και την εξέλιξη του. 

Laday Gaga:

Πέρασα χρόνο με τον Χοακίν, με τον Τοντ, και συζητήσαμε πολύ για το ποια θα ήταν η κατάλληλη σύντροφος για τον Άρθουρ. Αγαπώ τόσο πολύ την πρώτη ταινία, και ο χαρακτήρας του Άρθουρ Φλεκ ήταν τόσο ξεχωριστός. Είναι ένα ενδιαφέρον είδος άσκησης όταν σκέφτεσαι ποια είναι πραγματικά αυτή η γυναίκα, με όλες τις πολυπλοκότητες που της Λι ή τη Χάρλεϊ. Αλλά όταν αναμιγνύεις τον Άρθουρ και τον Τζόκερ, δημιουργείς μια εντελώς νέα ζωή. Ποια θα ήταν η κατάλληλη σύντροφος για τον Άρθουρ; Ποια θα ήταν η σύντροφος του Τζόκερ; Στα επίπλαστα στοιχεία της ταινίας, υπήρχαν στιγμές όπου σκεφτόμουν τι θα ήταν απαραίτητο τη στιγμή. Τι θα ονειρευόταν ο Άρθουρ; Ποια θα ήταν η γυναίκα που θα του έδινε φτερά για να «πετάξει» στην επόμενη φάση της ζωής του; 

Πως νιώθει ο Άρθουρ βλέποντας για πρώτη φορά την Λι Κουίνζελ η αλλιώς Harley Quinn; 

Χοακίν Φίνιξ

Νομίζω ότι νιώθει κάτι που δεν μπορεί πραγματικά να εκφράσει, καθώς είναι καινούριο γι’ αυτόν. Είναι παρθένος σε αυτό το συναίσθημα. Όταν βλέπει τη Λι, έχει μια φυσιολογική αντίδραση που του είναι άγνωστη. Είναι η πρώτη φορά που νιώθει τόσο έντονα για κάποιον και αισθάνεται ότι υπάρχει μια σύνδεση. Μετά από χρόνια χωρίς καμία σύνδεση, αυτό είναι υπερβολικά δυνατό. Και εκείνη φαίνεται να τον καταλαβαίνει. Την πρώτη φορά που μιλούν, εκείνη του αφηγείται μια ιστορία από τη ζωή της που τον αγγίζει, και φαίνεται να εκτιμά το χιούμορ του. Για εκείνον, είναι μια άμεση σύνδεση. Αμέσως μετά τον βλέπουμε να ερμηνεύει ένα τραγούδι, ενώ από την αρχή της ταινίας, είναι σχεδόν σιωπηλός. Δεν μιλάει ή επικοινωνεί. Όμως, μόλις αλληλεπιδρά με τη Λι, ζωντανεύει μέσα από την ερμηνεία τραγουδιού. Θεώρησα ότι αυτός ήταν ένας πολύ όμορφος τρόπος να αποτυπωθεί το υπερβολικό συναίσθημα που ένιωθε. 

Πως συνδέεται η φωνή της Lady Gaga με την ηρωίδα Λί η οποία σε πολλές σκηνές μας χαρίζει το μουσικό της ταλέντο; 

Lady Gaga

Πιστεύω ότι στο τραγούδι πάντα υπάρχει μια αναζήτηση της αλήθειας, και νομίζω ότι αυτό ισχύει και στην υποκριτική. Προσπάθησαν να με απομακρύνουν από όλα όσα κάνω στη σκηνή ως ερμηνεύτρια και καλλιτέχνιδα, γιατί ο χαρακτήρας δεν είμαι εγώ· έτσι χτίζαμε μια εντελώς νέα πραγματικότητα. Δεν τραγουδάω σε όλη την ταινία με τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν στιγμές που η φωνή είναι πιο «γεμάτη». Αυτό γίνεται όταν ο Άρθουρ ονειρεύεται ότι έχει κερδίσει μια γυναίκα, και εκείνη τα δίνει όλα. Σε άλλες στιγμές, όμως, η Λι μπορεί να «χαλαρώνει», ή να προσπαθεί να βρει τα λόγια για να υπερασπιστεί τον εαυτό της ή να εξηγήσει κάτι στον Άρθουρ. Αν και στην αρχή ήταν τρομακτική και δύσκολη διαδικασία, μου άρεσε όλο αυτό. Δουλέψαμε αρκετά σε αυτό το στοιχείο, και όταν το βρήκα, ήταν ωραίο γιατί είχα περισσότερα εργαλεία για να παίξω και δεν ήμουν περιορισμένη σε ένα μόνο πράγμα. Μου έλεγαν συχνά: «Όχι, αυτό είναι κάποιο κόλπο που κάνεις στη σκηνή;» και έπρεπε να απενεργοποιήσω αυτές τις τεχνικές και να δημιουργήσω μια νέα φωνή. 

Χοακίν Φίνιξ

Αλήθεια λέει. Ήταν τολμηρό, και φαντάζομαι ότι ήταν τρομακτικό. Ήταν δύσκολο, και σε είδα να περνάς από την ερμηνεία σε κάτι πιο εσωτερικό, και ήταν πραγματικά συναρπαστικό όταν συνέβη στο στούντιο. Νομίζω ότι πήγες ακόμη πιο μακριά, αλλά αναγνώρισα αυτή την πρώτη στιγμή και ήταν πραγματικά τολμηρή. 

Lady Gaga

Σ’ ευχαριστώ. Νομίζω ότι έχουμε διαφορετικούς τρόπους σκέψης για αυτά τα πράγματα. Θυμάμαι που ήμασταν στο στούντιο και παρατηρούσα ότι οι αντιδράσεις ήταν περισσότερο όταν η φωνή ήταν πιο ανώριμη. Για μένα, το τραγούδι συνδέεται με τη σοφία ή την κατανόηση της ζωής. Η Λι, όμως, σε κάποιες στιγμές, είναι τελείως συνδεδεμένη με τον Τζόκερ και τον Άρθουρ, και η φωνή της δεν προέρχεται από «ένα ώριμο μέρος». Προέρχεται από μια «λιγότερο ώριμη πλευρά», όπως όταν τραγουδάω στο ντους ή όταν είμαι λυπημένη και μουρμουρίζω. Δεν είναι όλο αυτό μια παράσταση, αλλά μια πιο προσωπική έκφραση. Αυτό ήταν ξεχωριστό, γιατί προσπαθούσα να του πω κάτι που δεν μπορούσα να εκφράσω με κανέναν άλλο τρόπο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να δουλέψω με τον Τοντ, και το όραμά του για την ταινία ήταν ριψοκίνδυνο και πραγματικά διαφορετικό. Το να κάνεις κάτι τρομακτικό είναι περισσότερο ανταποδοτικό και σου δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσεις κάτι εντελώς πρωτότυπο. Προσπαθούσαμε κάθε μέρα να τον βοηθήσουμε να εκτελέσει το όραμά του και να του δώσουμε όλα τα στοιχεία που θα χρειαζόταν για να το συνθέσει. Η ταινία είναι πολύ σουρεαλιστική, οπότε όσο περισσότερα του δώσαμε, τόσο περισσότερα είχε για να δουλέψει. 

Πως ήρθε η ιδέα να χορέψει ο Άρθουρ με την Λι κλακέτες και πόσο σε δυσκόλεψε στην απόδοση σου; 

Χοακίν Φίνιξ:  

Από την αρχή μιλούσα στον Τοντ για το χορό με κλακέτες. Το θεωρούσα ενδιαφέρον στοιχείο για τον χαρακτήρα. Του είπα: «Το είχα δοκιμάσει όταν ήμουν μικρός, ας το δοκιμάσουμε ξανά.» Αλλά η διαφορά του να είσαι 8 και 48 είναι τεράστια, και ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό,τι περίμενα. Δουλέψαμε μήνες για μια πολύ σύντομη σκηνή. Όταν ήμουν στο σετ, είδα τη Στέφανι [Lady Gaga] να τραγουδάει, και στη δεύτερη λήψη τα δάχτυλά της είχαν ματώσει και έβλεπα τις φλέβες στον λαιμό της όταν τραγουδούσε. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Έκανα μια λήψη και ήμουν εξαντλημένος. Αλλά εσύ συνέχισες, τα δάχτυλά σου μάτωναν, και έτσι αισθάνθηκα υποχρεωμένος να συνεχίσω. 

Lady Gaga
Το έχεις πει τόσες φορές αυτό. 

Χοακίν Φίνιξ
Ελπίζω ότι αποτύπωσε την ενέργεια των χαρακτήρων. Υπάρχει κάτι συναρπαστικό στο να βλέπεις τον Τζόκερ να χορεύει κλακέτες. Μου φαινόταν σαν μια αστεία εικόνα. 

Lady Gaga
Εκείνη η σκηνή είναι στην κορύφωση της σχέσης τους, οπότε ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπεις τον Τζόκερ να κάνει κάτι τόσο παραδοσιακό με έναν τόσο άγριο τρόπο. Έκανες πολύ καλή δουλειά. 

Χοακίν Φίνιξ
Ευχαριστώ από καρδιάς. Ναι, σε ευχαριστώ. 

Η νέα ταινία «Joker: Τρέλα για Δύο» με πρωταγωνιστές τον Χόακιν Φίνιξ και την lady Gaga θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 3 Οκτωβρίου 2024

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ