Βόλος: Υπό έλεγχο η φωτιά στις αποθήκες με τον Ηλιόσπορο στην Β΄ΒΙΠΕ Βόλου- Θα καίει για μέρες

1

Μάχη για να μην κινδυνεύσουν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου «ΜΑΝΟΣ» στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, έδωσαν μέχρι αργά το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ παραμένουν έξι οχήματα για την πλήρη κατάσβεση του ηλιόσπορου που καίγεται σε γειτονικές αποθήκες που είχε νοικιάσει σε άλλη εταιρεία η ΜΑΝΟΣ, κάτι που θα διαρκέσει ημέρες.

Στη φωτιά που ξέσπασε για άγνωστη αιτία συνέδραμαν ισχυρές δυνάμεις από Π.Υ. Βόλου και ΒΙΠΕ καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ειδικότερα σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά από μια δύσκολη νύχτα, στο εργοστάσιο όπου ξέσπασε πυρκαγιά στις αποθήκες που περιείχαν ηλιόσπορο.

Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κοντά σε σιλό με άλλα προϊόντα της βιομηχανίας.

Παρά την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής, η φωτιά είχε ήδη εξαπλωθεί, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να ρίχνουν νερό από κανόνια για να την περιορίσουν, καθώς έκαιγε εντός των αποθηκών.

Οι αποθήκες υπέστησαν τεράστιες ζημιές και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις 5 αποθήκες σώθηκε μόνο η μια.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα από Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και των Δήμων.

Στο σημείο βρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, ενώ υπήρχε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους, χωρίς να χρειαστεί να επέμβει.

Οι πυροσβέστες αγωνίζονταν όλη τη νύχτα για να ελέγξουν τη φωτιά και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της προς τις γειτονικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ