Airbnb: Στo ΣτΕ η απόφαση για την ακύρωση του τέλους επιτηδεύματος –

Airbnb: Στo ΣτΕ η απόφαση για την ακύρωση του τέλους επιτηδεύματος

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφανθεί για το  αυτοτελές τέλος επιτηδεύματος στα Αirbnb, μετά τις αιτήσεις για την ακύρωση της πρόσφατης εγκυκλίου της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΔΑΕ) που κατέθεσαν εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων.

Οι σχετικές αιτήσεις συζητήθηκαν στο Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιφυλάχθηκε να εκδώσει το επόμενο διάστημα την απόφασή του.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, η ΠΟΜΙΔΑ και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων υποστηρίζουν ότι από την εφαρμογή της εγκυκλίου πλήττονται άμεσα ή έμμεσα οι ιδιοκτήτες ή οι επικαρπωτές  που ασχολούνται με τη διαχείριση  των Airbnb καθώς υποχρεούνται να καταβάλλουν αυτοτελές τέλος επιτηδεύματος για καθένα από τα ακίνητά τους.

Θεωρούν μάλιστα αντισυνταγματική την επίμαχη εγκύκλιο γιατί, όπως αναφέρουν, επιβάλλει πρόσθετο φορολογικό βάρος (τέλος επιτηδεύματος) στις επιχειρήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων για κάθε εκμισθούμενο ακίνητο, χωρίς αυτό να προβλέπεται σε διάταξη τυπικού νόμου.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ