Αναστασία Γιάμαλη: Ποια είναι η νέα παρουσιάστρια του Mega που δέχθηκε έντονη κριτική για την εμφάνισή της

Αναστασία Γιάμαλη: Ποια είναι η νέα παρουσιάστρια του Mega που δέχθηκε έντονη κριτική για την εμφάνισή της

Η Αναστασία Γιάμαλη είναι ένα από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν έντονα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κι αυτό όχι για την πρεμιέρα της νέας της εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα» στο Mega αλλά για την εμφάνισή της!

Αναλυτικότερα η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δέχτηκε έντονη κριτική για την εμφάνισή της, με τους περισσότερους να την σχολιάζουν αρνητικά και να της χρεώνουν αισθητικές παρεμβάσεις.

Λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα της, η Αναστασία Γιάμαλη θέλησε να δώσει την απάντησή της και το απόγευμα της Τρίτης 1/10 έκανε μια σειρά από αναρτήσεις, στις οποίες είχε κόψει κάποια καρέ από την ημέρα της πρεμιέρας της και τα συνόδευσε γράφοντας: «Υπάρχουν καλύτερες και πιο τρομακτικές εκφράσεις μου. Θέλω να είστε πιο ευρηματικοί».

Αυτή ήταν η απάντηση της Αναστασίας Γιάμαλη σε άρθρο που γράφτηκε με τίτλο: «Έκανε πρεμιέρα στο Mega η Αναστασία Γιάμαλη – Τι συμβαίνει με το πρόσωπό της;».

Οι «Εξελίξεις τώρα» είναι το μαγκαζίνο του Mega τα Σαββατοκύριακα που υπόσχεται να πάρει πρωταγωνιστική θέση στην ενημέρωση με πλούσιο ρεπορτάζ, αναλύσεις και σχολιασμό για τα τρέχοντα κοινωνικά θέματα και να βάλει σε πρώτο πλάνο τα πρόσωπα της επικαιρότητας.

Η Κατερίνα Καινούργιου αποθέωσε τη Γιάμαλη

Η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε μέσα από την εκπομπή της «Super Κατερίνα» το πρωί της Δευτέρας τον σκληρό «πόλεμο» που δέχτηκε η Αναστασία Γιάμαλη στο διαδίκτυο για την εμφάνισή της.

«Με στενοχώρησε αυτό το Σαββατοκύριακο όλος αυτός ο πόλεμος, η κριτική και τα απαίσια σχόλια που εισέπραξε η Αναστασία Γιάμαλη για την εμφάνισή της. Είδα σχόλια στα social κι έπαθα σοκ. Τι τοξικότητα!» είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Να ξέρετε ότι υπήρχαν κι άλλα πολύ άσχημα σχόλια, που αφορούσαν στην εμφάνισή της και στο πρόσωπό της. Το τι έχει κάνει και δεν έχει κάνει, δεν μας αφορά καθόλου. Εν έτει 2024 δεν βαρεθήκατε να σχολιάζετε όλοι τι έχουμε κάνει; Κάποιες τα λέμε κι έχουμε κάνει τα πάντα, κάποιες δεν τα λένε και κάποιες δεν έχουν κάνει τίποτα» πρόσθεσε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Έχω υποτιμηθεί και επερωτηθεί για την επαγγελματική μου επάρκεια»

Μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της εκπομπής της η Αναστασία Γιάμαλη είχε δώσει συνέντευξη στο Secret και μέσα σε όλα αποκάλυψε εάν έχει δεχθεί άδικη κριτική από πολίτες ή επωνύμους.

«Έχω υποτιμηθεί και επερωτηθεί για την επαγγελματική μου επάρκεια με τρόπο που άντρες συνάδελφοί μου με αντίστοιχα προσόντα και δυνατότητες με εμένα δεν έχουν διανοηθεί. Από εκεί και πέρα, όσες και όσοι έχουμε το προνόμιο να έχουμε δημόσιο βήμα οφείλουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την καλόπιστη και προωθητική κριτική. Όταν όμως η κριτική είναι κακοπροαίρετη ή εδράζεται σε πεποιθήσεις του ατόμου που την ασκεί και όχι στα δικά μας γραπτά ή λόγια, τότε απαντώ, είτε αφορά εμένα η κριτική είτε συναδέλφους/συναδέλφισσές μου.» απάντησε η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος.

Η αποχώρηση από το Kontral Channel

Η Αναστασία Γιάμαλη ύστερα από 5 χρόνια παρουσίας της στο Kontral Channel πήρε τη μεγάλη απόφαση να φύγει και να πάει στο Mega.

Τέλη Ιουνίου και η δημοσιογράφος στην τελευταία της εκπομπή «Κontra 24», είπε οριστικά αντίο στους τηλεθεατές της στο Kontral Channel.

Η Αναστασία Γιάμαλη αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό στη μεταμεσονύκτια εκπομπή που παρουσίαζε, ευχαριστώντας παράλληλα τους συνεργάτες και την ομάδα της. Μάλιστα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της στα τελευταία της λόγια.

«Πέντε χρόνια σε αυτή τη δύσκολη βάρδια δεν μπαίνουν εύκολα σε λέξεις και δεν βρίσκουν εύκολα επίλογο. Μόνο ευχαριστώ θέλω να πω κλείνοντας, ευχαριστώ το Kontra Channel και τον Ανδρέα Κουρή που με πίστεψαν πριν πέντε χρόνια και μου εμπιστεύτηκαν τη δυνατή και δύσκολη ζώνη. Τότε ήμουν μια επιλογή έξω από το κουτί. Ανδρέα ευχαριστώ για την ευκαιρία. Νομίζω πήγαμε καλά. Ευχαριστώ κάθε άτομο που συνεργαστήκαμε για να βγει αυτή η εκπομπή, τεχνικούς και δημοσιογράφους για να βγει αυτή η βάρδια» αναφέρει αρχικά η δημοσιογράφος.

«Σε αυτά τα πέντε χρόνια μάθαμε πολλά, εγώ τα περισσότερα. Κατασταλάξαμε στο είδος της δημοσιογραφίας που θέλουμε να υπηρετούμε, μια δημοσιογραφία που δίνει φωνή στην κοινωνία, που μεροληπτεί υπέρ των ευάλωτων… Ενοχλήσαμε κιόλας και για εμάς αλλά και για μένα το να ενοχλώ είναι παράσημο… Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ για την αγάπη, ήταν σπουδαίο το ταξίδι και θα τα ξαναπούμε. Χαλάλι το ξενύχτι, χαλάλι και το ότι πέντε χρόνια τώρα δεν έχουμε δει καμία δύση ηλίου με τους ανθρώπους μας. Καλό ξημέρωμα σε όλους, εις το επανιδείν» συμπλήρωσε η Αναστασία Γιάμαλη και «έσπασε» η φωνή της από τη συγκίνηση.

«Η είδηση δεν είναι οι καριέρες»

Η Αναστασία Γιάμαλη το βράδυ της Τρίτης 18/6 μέσα από τον αέρα του Kontra Channel έστρεψε τα βέλη της κατά του Αλέξη Κούγια και της Ζήνας Κουτσελίνη για τη στάση που κράτησαν στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και της δημόσιες τοποθετήσεις τους.

«Πίσω από κλειστές πόρτες, στις λιγότερο λαμπερές γειτονιές, γυναίκες της διπλανής πόρτας που δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τη δημοσιότητα με την οικογενειακή τους ευτυχία ή την επαγγελματική τους επιτυχία, κακοποιούνται και δεν πηγαίνουν ποτέ σε κάποια κλινική παρά μόνο όταν είναι αργά…» ανέφερε αρχικά η δημοσιογράφος.

«Σε καμία περίπτωση αυτές οι κακοποιητικές, εγκληματικές συμπεριφορές που δε γνωρίζουν τάξη, εθνικότητα ή θρησκεία, δε μπορούν να χαρακτηρίζονται αντρίκιες αν τις παραδεχτούν οι δράστες, όπως ισχυρίστηκε σήμερα γνωστός ποινικολόγος. Στερεότυπα που θέλουν αυτή τη μάτσο συμπεριφορά ανδρών που δεν κλαίνε, των ανδρών που παραδέχονται το λάθος τους, και αφού το παραδέχτηκαν δε πρέπει να υπάρξουν συνέπειες γιατί έριξαν τα μούτρα τους.

Των ανδρών που θα κάνουν το κέφι τους γιατί φέρνουν τα λεφτά στο σπίτι. Ήταν ασκούμενή του, είπε μάλιστα ο ίδιος. Και από την άλλη, των ανδρών που αν είναι γκέι δε δικαιούνται να μιλούν, όπως είπε για τον κύριο Κασσελάκη, είναι στερεότυπα για τις ελληνικές ταινίες του 60, όχι για σήμερα. Νιώθω πραγματικά ανακούφιση που η συγκεκριμένη γυναίκα επέζησε της ακραίας έμφυλης βίας που υπέστη γιατί πήγε εγκαίρως στο νοσοκομείο και γιατί μετά, ως δικηγόρος εκφράστηκε με τρόπο άρτιο και στοιχειοθέτησε την ανάγκη προστασίας της.

Είναι άλλωστε συνήγορος στη στέγη κακοποιημένων γυναικών. Ήξερε να ζητήσει περιπολικό έξω από το σπίτι, ήξερε να ζητήσει Panic button, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες το χτύπησε για άλλο λόγο. Είναι τόσα περισσότερα εκείνα στα οποία δεν έχουν πρόσβαση άλλες πολλαπλά ευάλωτες γυναίκες» είπε στη συνέχεια η Αναστασία Γιάμαλη.

«Και κάτι ακόμα, αρκετά με την εξωτικοποίησης της έμφυλης κακοποίησης που αναδεικνύει κάθε αιματηρή λεπτομέρεια σε μια χώρα που μετρά 34 καταγγελίες τη μέρα για ενδοοικογενειακή κακοποίηση σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.. Τίποτα το εξωτικό, τίποτα το ξένο δεν υπάρχει σε αυτή την υπόθεση. Ήταν υποχρέωση της πολιτείας να μας προσέχει και να μας στηρίζει όλες με τρόπο ισότιμο και ανάγκες σχεδιασμένες για τις περισσότερο ευάλωτες.

Τα λέω αυτά γιατί για πολλοστή φορά έχουμε μπερδευτεί στη δημόσια σφαίρα για το τι λέγεται και τι όχι και το ποια είναι η είδηση τελικά. Η είδηση δεν είναι οι καριέρες, η είδηση είναι οι ζωές και η κακοποίηση» κατέληξε.

Facts για την Αναστασία Γιάμαλη

  • Σπούδασε Νομική στο City University του Λονδίνου.
  • Από το 2016 ως το 2018 εργάστηκε ως συμβασιούχος στην ΕΡΤ.
  • Το 2018 ξεκίνησε να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel
  • Από το 2019 παρουσιάζει την πολιτική εκπομπή Kontra24 η οποία αναδεικνύει και κοινωνικά θέματα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μπαίνει στις τάσεις του YouTube,
  • Από το 2019 παρουσιάζει και ραδιοφωνική εκπομπή στον Real FM
  • Έχει πάρει συνεντεύξεις από κορυφαίους διανοητές και συγγραφείς παγκοσμίου κύρους όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, η Judith Butler, ο Σλάβοϊ Ζίζεκ, η Ναόμι Κλάιν, ο Τζόρτζιο Αγκάμπεν, o Λίο Πάνιτς και ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ
  • Η Νατάσα Γιάμαλη εκφράζεται συχνά υπέρ φεμινιστικών και προοδευτικών θέσεων μέσω της εκπομπής και δημοσιογραφικής δουλειάς της
  • Έχει εκφράσει άποψη σε LGBTQI+Voice Up podcast, για την πολιτική ορθότητα στη δημοσιογραφία καθώς και για την αναπαραγωγή στερεοτύπων και ρητορικής μίσους.
  • Πρόσφατα δήλωσε για την προσωπική της ζωή, πως υποσυνείδητα βάζει τη θηλυκή της πλευρά πίσω γιατί υπάρχει εσωτερικευμένος μισογυνισμός.
  • Έχει πει για την οικογένειά της: «Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι. Έχω μεγαλώσει με τη μαμά μου και τις δύο δίδυμες αδελφές της. Έχω φυλαχτό και γαλόνι τον τρόπο που μεγάλωσα.»

 

  • Έχει συμμετάσχει στην διαδικτυακή καμπάνια της YSL Beauty και της win Hellas για τα εννιά σημάδια κακοποίησης με τίτλο «Abuse is not Love»
  • Για το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα μίλησε στο «Εξωφρενικά Σημαντικό Podcast» με τον Μάκη Παπασημακόπουλο όπου τόνισε πως οι δημοσιογράφοι ακόμη παλεύουν με το «συμψηφιστικό Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι»
  • Η δημοσιογράφος έχει απαντήσει με εξώδικο σε εξώδικο του Κωνσταντίνου Πλεύρη που έβριθε αναφορών τις οποίες χαρακτήρισε σεξιστικές και τόνισε πως «δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας».

«Θα έκανες σχέση με έναν δεξιό»;

Όταν ρωτήθηκε για το εάν θα έκανε σχέση με έναν δεξιό, απάντησε με ειλικρίνεια: «Εγώ δεν πιστεύω πως τα ετερώνυμα έλκονται. Θέλω ηρεμία στο σπίτι μου. Αν ήταν δημοκράτης δεν θα έλεγα όχι αλλά δεν θα ήταν πρώτη επιλογή».



Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ