Απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου σε αναφορά παράταξης Παπαπέτρου

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ

Για διάπραξη σειράς αδικημάτων που υπόκεινται σε πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο και συγκεκριμένα για επιχειρούμενη και διαρκή παρεμπόδιση και διασάλευση της ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και συνολικά της δράσης του Δήμου Βόλου, καθώς και για απειλές και εκφοβισμό αιρετών και κρατικών λειτουργών ακόμη και του ΥΠ.ΕΣ, από τον επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης Παπαπέτρου, κάνει λόγο σε απάντησή του σε αναφορά της συγκεκριμένης παράταξης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάνος Θεοδώρου

Ο κ. Θεοδώρου την επιστολή – απάντηση, πέραν της δημοτικής ομάδας Παπαπέτρου, την κοινοποιεί στον υφυπουργό Εσωτερικών, Βασ. Σπανάκη και τον γ. γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Κων. Τζανακούλη «προκειμένου να αντιληφθούν το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος που εσκεμμένα δημιουργεί η ως άνω παράταξη και ο επικεφαλής της στην λειτουργία του Δήμου».

Στην αναφορά αυτή, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει τον επικεφαλής της παράταξης Παπαπέτρου και τα μέλη της για συστηματική παραποίηση της νομοθεσίας και απειλές που υπονομεύουν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των κρατικών υπηρεσιών. Το κείμενο επισημαίνει ότι η παράταξη προβάλλει προσωπικές απόψεις και ερμηνείες ως νόμο, αγνοώντας επίσημες αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων αρμόδιων φορέων. Ειδικότερα, τονίζεται ότι η αναφορά του τοπικού τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Α.Δ.Θ.Σ.Ε.) έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από την παράταξη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ισχύ νόμου, ενώ τα έγγραφα του ΥΠ.ΕΣ. απορρίπτονται. Η κριτική εστιάζει στις παράλογες και νομικά αστήρικτες απειλές προς στελέχη του ΥΠ.ΕΣ., οι οποίες υπονομεύουν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και δημιουργούν ένα εμπρηστικό κλίμα.

Οι απειλές αυτές, σύμφωνα με την αναφορά, αποτελούν βάση για πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο. Επιπλέον, η δημοτική αρχή επικαλείται τη δημοκρατική νομιμότητα, καλώντας την παράταξη Παπαπέτρου να αναζητήσει τη δικαίωσή της μέσω δικαστηρίων, αντί να χρησιμοποιεί εκφοβιστικές πρακτικές. Η αναφορά καταλήγει με την κοινοποίηση της καταγγελίας στον υφυπουργό Εσωτερικών και τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ζητώντας την αξιολόγηση της κατάστασης και την προστασία της λειτουργίας του Δήμου Βόλου από την παράταξη Παπαπέτρου, που, όπως αναφέρεται, εμποδίζει σκόπιμα την ομαλή λειτουργία των θεσμών.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Κατέκλεψε σούπερ μάρκετ σε Λάρισα και Βόλο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής από καταστήματα-σούπερ μάρκετ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα. Ειδικότερα,…