Χ. Δούκας: “Δεν θα γίνουμε ξανά δεκανίκι της ΝΔ

Χ. Δούκας: "Δεν θα γίνουμε ξανά δεκανίκι της ΝΔ

“Θέλουμε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη ή ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ;” ήταν το δίλημμα που έθεσε ο Χάρης Δούκας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση απόψε στο γήπεδο του Πανελληνίου. Απευθυνόμενος ο κ. Δούκας στους “προοδευτικούς πολίτες που δεν είναι της καρέκλας” όπως είπε, τους κάλεσε στις κάλπες της 6ης και της 13ης Οκτωβρίου για τη “νέα μεγάλη αλλαγή”. 

“Δεν θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ για να συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά για να αλλάξουμε το μοντέλο διακυβέρνησης και να το φέρουμε κοντά στους πολίτες”, τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. “Λένε επίσης ότι πρέπει να προσέξουμε με ποιους θα μιλήσουμε από τα αριστερά. Πολύ μεγάλη ένταση, προσέξτε να μην έχουν ανοίξει κάποια μεγάλη κερκόπορτα από τα δεξιά. Να είμαι καθαρός: Δεν θα γίνουμε ξανά δεκανίκι της ΝΔ. Θέλουμε να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης και όχι να συγκυβερνήσουμε”, πρόσθεσε.

Ο κ. Δούκας απάντησε στη κριτική των αντιπάλων του, πως “αν ψηφίσετε τον Χάρη θα σας πάει στον ΣΥΡΙΖΑ”.  

“Με το Νίκο Ανδρουλάκη, βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ήταν στα ψηφοδέλτια. Σε ό,τι με αφορά, όσοι μας πρόδωσαν για την καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Ούτε από αριστερά, ούτε από δεξιά αν είναι” υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε σπέκουλα όσα λέγονται εις βάρος του, πως δεν κέρδισε τον δήμο, αλλά τον έχασε ο Κ. Μπακογιάννης. “Πού ήταν όλοι αυτοί αν ήταν τόσο απλό;” αναρωτήθηκε ο Χάρης Δούκας. “Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι ένας από σας”, ανέφερε στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του, με ομάδα νεολαίων να φωνάζει το σύνθημα “Χάρη γερά να φύγει η Δεξιά”. Δήλωσε ότι θα είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ στρατιώτης κι ότι αν κερδίσει θα καλέσει τους συνυποψηφίους του για να συναποφασίσουν για την επόμενη μέρα.  

Ο κ. Δούκας ανέπτυξε προτάσεις για την οικονομία, τη κοινωνική πολιτική, την ενέργεια και τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι πατριωτικό κόμμα. Έχουμε αναταραχή πολέμου με τον ακροδεξιό Νετανιάχου. Η χώρα μας πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ειρήνης. Η Τουρκία ζήτησε το ψευδοκράτος να αναγνωριστεί. Και μετά συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν. Θα λυθούν λέει τον Ιανουάριο τα θέματα στο Αιγαίο. Ποια θέματα; Πρέπει να είναι αταλάντευτη η γραμμή μας. Ζητάνε το μισό Αιγαίο. Με το δόγμα της γαλάζιας πατρίδας, που διδάσκεται στα σχολεία. Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει με τα κυριαρχικά δικαιώματα. Έπρεπε με την Κάσο να κάνουμε διάβημα. Δεν μπορούν τα νησιά μας να γκριζάρουν” υποστήριξε ο κ. Δούκας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Εντάξει, το έχει πει σχεδόν καθαρά η Ολγα Γεροβασίλη ότι σκοπεύει να στηρίξει την…