Εύκολες DIY Halloween κατασκευές για να μπείτε στο πνεύμα

Εύκολες DIY Halloween κατασκευές για να μπείτε στο πνεύμα

Ο μήνας του Halloween είναι αφορμή για νέες ιδέες διακόσμησης των χώρων μας που θα δώσουν μια μυστηριακή και φθινοπωρινή αύρα. 

Το Halloween έρχεται μόνο μία φορά το χρόνο και πλέον υιοθετείται ευρέως σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις της spooky αισθητικής του, κάποια ωραία διακοσμημένη κολοκύθα σας έχει τραβήξει σίγουρα την προσοχή. Εφόσον διαρκεί μόνο λίγες μέρες του Οκτώβρη δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ακριβά διακοσμητικά για να μπείτε στο πνεύμα του. Υπάρχουν πολλές fun και εύκολες λύσεις διακόσμησης για το Halloween, είτε προτιμάτε τα αξιολάτρευτα κολοκυθάκια, απλή φθινοπωρινή γιρλάντα ή ένα πραγματικά στοιχειωμένο σκηνικό.

Αν οι πολύ τρομακτικές φιγούρες σε τρομάζουν μπορείς να εντάξεις Halloween στοιχεία σε μια όμορφη φθινοπωρινή διακόσμηση.

Μερικοί τρόποι για να το πετύχεις:

1. Βαμμένες κολοκύθες
Δώστε λάμψη στις κολοκύθες με χάλκινη υγρή βαφή φύλλων. Χρησιμοποιήστε παλιά πινέλα για να βάψετε τις κολοκύθες ακανόνιστα. Στη συνέχεια, βάψτε και το στέλεχος.  Tip: Καθώς εργάζεστε, ανακινήστε ή ανακατέψτε το χρώμα για να μην διαχωριστεί. Προσθέστε χρώμα στο πινέλο σε μικρές ποσότητες για να αποφύγετε να στάξει.

2. Ανατριχιαστικά Φαναράκια
Μετατρέψτε παλιά γυάλινα βάζα σε απόκοσμα φαναράκια. Ξεκινήστε αφαιρώντας τις ετικέτες με ζεστό σαπουνόνερο. Εκτυπώστε clip art με μάγισσες και βάτραχους, κόψτε τα κομμάτια και στερεώστε τα στο εξωτερικό του βάζου με κάποια διάφανη κόλλα στιγμής. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πατημένα φύλλα και άνθη! Στρώστε σ’ ολόκληρο το βάζο κομμάτια χαρτιού τριών ιντσών, στερεώνοντάς τα με κόλλα μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια. Προσθέστε λαμπάκια για extra λάμψη.

3. Spider Web στεφάνι με κλαδιά
Με μερικά κλαδιά και ξυλάκια που θα μαζέψετε, αυτό το τρομακτικό στεφάνι είναι εύκολο να το φτιάξετε. Δημιουργήστε μια φόρμα για το στεφάνι κόβοντας έναν κύκλο πλάτους περίπου 12″ από χαρτόνι και, στη συνέχεια, κόψτε έναν μικρότερο κύκλο μέσα του πλάτους περίπου 5″. Κόψτε ή σπάστε τα ξυλάκια σε κομμάτια μήκους 5 έως 10 ιντσών. Τα αραδιάζετε γύρω από τη φόρμα στεφάνου και τα στερεώνετε με ζεστή κόλλα. Μόλις στεγνώσει η κόλλα, απλώστε μικρά κομμάτια ιστού αράχνης πάνω από τα κλαδιά, σταυρωτά για ένα φυσικό αποτέλεσμα. Τοποθετήστε μερικές ψεύτικες αράχνες και κολλήστε τις με ζεστή κόλλα.

4. Μανιτάρια κολοκύθας
Συγκεντρώστε μικρές και μεγάλες κολοκύθες διαφορετικών σχημάτων, χρωμάτων, μεγεθών και σχεδίων για να δημιουργήσετε ένα μανιτάρι.

Για το μανιτάρι: Χρησιμοποιώντας κυκλικά κουπάτ μπισκότων διαφόρων μεγεθών και κάποιο σφυρί, ανοίξτε τρύπες γύρω από το καπάκι. Ισορροπήστε την πιο επίπεδη κολοκύθα πάνω από την κάθετη κολοκύθα. Προσθέστε φώτα LED μέσα στο καπάκι της κολοκύθας για να φωτίσετε το μανιτάρι σας. 

5. Γιρλάντα με φιγούρες από πηλό 

Στολίστε την αυλή, τα ράφια της κουζίνας ή κάποιο τραπέζι με μια αξιολάτρευτη γιρλάντα με φαντάσματα ή άλλες φιγούρες που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα με πηλό. Για να φτιάξετε αυτή τη χειροτεχνία, θα χρειαστείτε πηλό, κόφτες μπισκότων σε διάφορα σχήματα και έναν πλάστη. Μόλις ψηθεί ο πηλός, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο και μαύρο ακρυλικό χρώμα για το πρόσωπο, αποφασίζοντας αν θέλετε απόκοσμες ή φιλικές φιγούρες.

6. Κεριά κολοκύθας
Φωτίστε το σπίτι σας με αυτά τα όμορφα κεριά κολοκύθας. Πάρτε μίνι κολοκύθες και, στη συνέχεια, μεταχειριστείτε τις όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε σκεύος όταν δημιουργείτε ένα κερί. Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστείτε νιφάδες κεριού σόγιας και φυτίλια.

7. Ομπρελίτσες κοκτέιλ με ιστούς αράχνης

Χρησιμοποιήστε μαύρο χαρτί χειροτεχνίας 12×12 για να κάνετε DIY αυτές τις αξιολάτρευτες ομπρέλες αράχνης για ποτά. Στη συνέχεια, κολλήστε το κέντρο των ιστών σε ξυλάκια για σουβλάκια. 

8. Ανατριχιαστικά κεριά
Δώστε στο σπίτι σας μια στοιχειωμένη εικόνα με αυτό το απλό DIY. Χρησιμοποιήστε φωτεινά κόκκινα κηροπήγια σε μαύρα ματ κηροπήγια και, στη συνέχεια, προσθέστε σταγόνες κόκκινης ζεστής κόλλας που μοιάζουν με αίμα που στάζει.

9. Tissue Ghosts
Μετατρέψτε τα χάρτινα διακοσμητικά κηρήθρας σε φαντάσματα φιλικά, τρομακτικά ή σ’ έναν συνδυασμό και των δύο. Για να τα φτιάξετε, απλώς σχεδιάστε πρόσωπα στη διακόσμηση σε σχήμα φαντάσματος με ένα μαύρο μαρκαδόρο και βάλτε από πάνω λευκό τούλι. 

10. Γιρλάντα με μπαλόνια κολοκύθας ή antistress balls με μπαλόνια
Σχεδιάστε αστεία πρόσωπα σε πορτοκαλί μπαλόνια και συνδέστε τα μαζί για μια γρήγορη και διασκεδαστική γιρλάντα. Επίσης μπορείτε να τα γεμίσετε με αλεύρι και να δημιουργήσετε antistress για όλη την οικογένεια. 

11. Σκάλα Νυχτερίδας
Η σκάλα σας είναι ένα κομβικό σημείο στο σπίτι σας, οπότε μπορείτε επίσης να της δώσετε αισθητική του Halloween. Περάστε κλαδιά μέσα από τα κάγκελα και, στη συνέχεια, σκορπίστε χάρτινες νυχτερίδες για να αυξήσετε τον παράγοντα τρόμου.


12. Προσωποποιημένο χαλάκι πόρτας

Για να ενημερώσετε το χαλάκι σας για το Halloween, κατεβάστε ένα πρότυπο stencil “οικογένειας κρανίου”. Εκτυπώστε όσα πρόσωπα έχετε στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι χειροτεχνίας για να κόψετε τα πρόσωπα, τα μάτια, τις μύτες και τα στόματα. Στη συνέχεια, τακτοποιήστε τα πρόσωπα όπως θέλετε να εμφανίζονται στο χαλάκι σας. Στη συνέχεια, ξεκινώντας με λίγη μπογιά κάθε φορά, ταμπονάρετε με ένα πινέλο γύρω από το stencil. Συνεχίστε μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το χαλάκι και αφήστε τα πάντα να στεγνώσουν εντελώς πριν αφαιρέσετε τα stencil.

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ