Η ψυχική υγεία των Generation Z και Millennials στο επίκεντρο

Η ψυχική υγεία των Generation Z και Millennials στο επίκεντρο

Το ΚΜΟΠ διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Η ψυχική υγεία των Generation Z και Millennials: Υπάρχει αντίδοτο για το άγχος; Ποιος είναι ο ρόλος των φίλων και των γονέων;», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, Αθήνα, Αμφιθέατρο Gisele Vivier)

Η Generation Z και οι Millennials αντιπροσωπεύουν δύο γενιές που βρίσκονται στο επίκεντρο των σύγχρονων κοινωνικών, τεχνολογικών και οικονομικών εξελίξεων. Αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις όπως η πίεση για ακαδημαϊκή επιτυχία, η αβεβαιότητα στην αγορά εργασίας και η αυξημένη χρήση των κοινωνικών δικτύων, τα οποία συχνά εντείνουν τα επίπεδα στρες και συναισθηματικής πίεσης. Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, είναι να αναδείξει τη σημασία της ψυχικής υγείας και να διερευνήσει πώς οι οικογένειες και τα δίκτυα υποστήριξης μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του άγχους και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των νέων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκλεκτοί ομιλητές, ερευνητές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με τη διαχείριση του στρες και την προαγωγή της ψυχικής υγείας των νέων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, Δημιουργός και Υπεύθυνη του Live Without Bullying.

Oμιλητές και ομιλήτριες θα είναι οι:

Στεφανία Βασιλάκη, Ερευνήτρια του ΚΜΟΠ, που θα αναπτύξει τον ρόλο της οικογένειας στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των νέων.
>Μαρία Αϊβουζίδη, Πρόεδρος της «Εν Δυνάμει» και Κλινική Κοινωνική Λειτουργός, με την εισήγηση «Υπάρχει αντίδοτο για το στρες;».
>Παναγιώτα Λαφιατόγλου, Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Έργων του ΚΜΟΠ, που θα μιλήσει για την αλληλεπίδραση μεταξύ ακαδημαϊκών επιδόσεων και ψυχικής ευεξίας των φοιτητών.
>Επαμεινώνδας Κουταβέλης, Διαχειριστής Ευρωπαϊκών Έργων του ΚΜΟΠ, που θα επικεντρωθεί στον ρόλο των δικτύων υποστήριξης στην ψυχική υγεία των νέων.
>Νικολέτα Χαβελέ, Κοινωνική Λειτουργός και Ειδική Συστημική Οικογενειακή
Ψυχοθεραπεύτρια και Σταματία Λαγού, Εθελόντρια και Επιστημονική Συνεργάτης της «Εν Δυνάμει» KOINΣΕΠ, που θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους
>Αναστασία Πασσή και κ. Αγγελική Κάππα, Ψυχολόγοι του Κέντρου Νέων της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, που θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους.
>Χαράλαμπος Γιάννου, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας Παιδιών και Εφήβων ΕΠΑΨΥ, και η κ. Ελευθερία Ντάφλου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος της ίδιας μονάδας
>Αναΐς Ρούσσου, Ερευνήτρια του Artit.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε την ατζέντα της εκδήλωσης εδώ.

Η ψυχική υγεία των Generation Z και Millennials στο επίκεντρο appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

Πηγή: marieclaire.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ