Ισραήλ: Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης των δύο Παλαιστινίων στο Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης των δύο Παλαιστινίων στο Τελ Αβίβ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν δύο ένοπλοι κατέβηκαν από ένα τραμ στο Τελ Αβίβ και άνοιξαν πυρ εναντίον περαστικών, πριν σκοτωθούν οι ίδιοι από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν ένοπλο πολίτη, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Η αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης από ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις ή άλλες μαχητικές ομάδες. Λίγο μετά τις επιθέσεις, οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν καθώς το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους προς το Ισραήλ.

Το Ισραήλ βρίσκεται εδώ και μήνες σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, καθώς ο πόλεμος στη Γάζα πλησιάζει στην πρώτη του επέτειο και η κλιμακούμενη σύγκρουση στον Λίβανο φαινόταν ότι θα προσελκύσει το Ιράν. Πλάνα που μεταδόθηκαν από ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν τους δύο ενόπλους να κατεβαίνουν από το τρένο και να ανοίγουν πυρ εναντίον ανθρώπων που βρίσκονταν στην αποβάθρα. Εκτός από τους έξι νεκρούς, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν με διαφορετικού βαθμού τραύματα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι γιατροί και οι τραυματιοφορείς παρείχαν επί τόπου περίθαλψη σε έναν αριθμό τραυματιών με διαφορετικού βαθμού τραύματα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ήταν αναίσθητοι, ανέφερε η υπηρεσία ασθενοφόρων MDA.

Ποιοι είναι οι Παλεστίνιοι που επιτέθηκαν στο τραμ του Τελ Αβίβ

Ο Μοχάμεντ Ρασίντ Μισκ και ο Αχμέντ Αλ Χαϊμούνι είναι οι δύο Παλαιστίνιοι που εκτέλεσαν την επιχείρηση στο Τελ Αβίβ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 6 Ισραηλινών και 9 τραυματίες. Κατάγονται και οι δύο από το Αλ Χαλίλ της Δυτικής Όχθης.

Μετά από λίγο ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Τελ Αβίβ.

Με πληροφορίες από το Reuters.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ