Κοντοβερός: Άλλος ένας πλειστηριασμός για τη βιομηχανική μονάδα –

Κοντοβερός: Άλλος ένας πλειστηριασμός για τη βιομηχανική μονάδα - Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ακόμη για μια φορά περνά την πόρτα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η μονάδα της εταιρείας Κοντοβερός ΑΕΒΕ ,πρόκειται για την εταιρεία που διέπρεψε στην αγορά των κατεψυγμένων αλιευμάτων, αλλά μέσα στο 2024 κατέβασε ρολά καθώς τα τελευταία χρόνια βίωνε τον γολγοθά των οικονομικών προβλημάτων.

Η συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα έχει βρεθεί αρκετές φορές στην ίδια θέση αλλά με την ίδια κατάληξη καθώς όλοι οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί ήταν άγονοι.

Ράδιο Κορασίδη: Ο γίγαντας των ηλεκτρικών ειδών που περνά το κατώφλι των πλειστηριασμών

Στον πλειστηριασμό που έχει οριστεί για τις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να βγει το οικόπεδο και η βιομηχανική μονάδα της «Κοντοβερός» στη θέση «Λακκο Κατσάρη ή Αγριέλα» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα ενιαίο οικόπεδο 17.760,48 τ.μ., το οποίο έχει προέλθει από τη συνένωση μικρότερων όμορων αγροτεμαχίων, καθώς και για το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας .Η τιμή πρώτη προσφοράς έχει οριστεί στα 4.390.517,00 €.

Η πτώση

Φέτος μέσα στο 2024, η εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων Κοντοβερός (Freskot) ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της και της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την άμεση διακοπή της λειτουργίας της βιομηχανικής μονάδας της εταιρείας (εργοστάσιο επεξεργασίας, διατήρησης, τυποποίησης και κατάψυξης ψαριών και μαλακίων, ετοίμων γευμάτων με κύριο συστατικό το ψάρι και αποθηκών ψυγείων) λόγω της δυσμενούς οικονομικής πορείας της εταιρείας, τα χρέη προς την φορολογική διοίκηση, τον ΕΦΚΑ, τις τράπεζες, προμηθευτές και την αντικειμενική αδυναμία αντιμετώπισης ακόμα και των ανελαστικών της δαπανών.

Η συνέχεια γνωστή καθώς η εταιρεία υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η εταιρεία είχε  περιέλθει σε παύση πληρωμών από τις αρχές Μαρτίου 2024, καθώς απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές – επενδυτές, ενώ κατέστη ανέφικτη η συμφωνία με τους πιστωτές είτε για υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης είτε για αναδιάρθρωση των οφειλών της μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού,

Ήδη από το 2022 υπήρχαν προσπάθειες και συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές, κάτι το οποίο τελικά δεν ευδοκίμησε.

Ο κύκλος εργασιών της χρήσεως του 2022 ανήλθε σε € 1.714.168,53 έναντι € 3.184.423,61 της χρήσεως 2021 ενώ το μικτό κέρδος ανήλθε σε € 352.987,62 έναντι €502.382,79 της προηγούμενης χρήσεως.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ