Λίβανος: Μαχητές της Χεζμπολάχ παρακολουθούν, χτυπούν ισραηλινές θέσεις κοντά στα σύνορα

Λίβανος: Μαχητές της Χεζμπολάχ παρακολουθούν, χτυπούν ισραηλινές θέσεις κοντά στα σύνορα

Η Χεζμπολάχ συνεχίζει να υπερασπίζεται τα εδάφη του Λιβάνου από πιθανές ισραηλινές χερσαίες επιδρομές, την ώρα που ο τακτικός στρατός – χαμηλότερης δυναμικότητας από την πολιτοφυλακή του Λιβάνου- έχει αποτραβηχτεί στα ενδότερα. Την ίδια στιγμή η Χεζμπολάχ συνεχίζει να χτυπά με ακρίβεια βαθύτερους στόχους και κυρίως όσους σχετίζονται με συστήματα παρακολούθησης και τηλεπικοινωνιών. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά κτίρια στη Βηρυτό.

Η Χεζμπολάχ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να πλήττει τις κινήσεις των ισραηλινών δυνάμεων κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς σε οικισμούς.  Την Τρίτη, οι μαχητές της Χεζμπολάχ διεξήγαγαν μια σειρά από 16 «επιχειρήσεις για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και για την υπεράσπιση του Λιβάνου». Σημειώνεται πως η Χεζμπολάχ αναρτά «δελτίο των επιθέσεων» με τους στόχους και την περιοχή που σημειώθηκαν.

Αρχικά στοχοποίησαν στρατιώτες στον οικισμό Μέτουλα χτυπώντας τους με βολές πυροβολικού και ρουκέτες, ενώ πάλι με πυροβολικό χτύπησαν στρατιώτες στον οικισμό Αβιβίμ. Ύστερα στις 10 το πρωί χτύπησαν στρατιώτες στον οικισμό Ρος Πίνα και μισή ώρα μετά με πύραυλο Falaq-2 χτύπησαν το στρατόπεδο Ντοβίβ. Αργότερα στοχοποίησαν την Unit 8200 και την Μοσάντ ως αντίποινα για την δολοφονία Νασράλα με βαλλιστικούς πυραύλους Fadi-4.

Συνέχισαν χτυπώντας στρατιώτες στις τοποθεσίες Ράμθα και Σαμάκα στα κατεχόμενα λιβανέζικα εδάφη και μετά στρατιώτες στην Μέτουλα και τον χωριό (Kfar) Τζιλαντί. Στην συνέχεια χτύπησαν την αεροπορική βάση Σντέ Ντοβ πάλι με βαλλιστικούς πυραύλους, την ναυτική βάση Ρας Νακούρα και την βάση Ιλάνια με ρουκέτες. Στις υπόλοιπες επιθέσεις χτύπησαν το εχθρικό πυροβολικό και ξανά τον οικισμό Μέτουλα.

Χτύπησαν πολλές και διαφορετικές θέσεις

Οι επιθέσεις περιλάμβαναν ένα ευρύ φάσμα χτυπημάτων κοντά στην ισραηλινή γραμμή απόσυρσης από τον Νότιο Λίβανο, συγκεκριμένα σε περιοχές-κλειδιά που οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις έχουν λάβει ως ορμητήριο για επιθέσεις στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε ότι δύο ζώνες, η μία στα ανατολικά άκρα του δυτικού αλ-Τζαλίλ, μεταξύ Ντοβέβ και Μαλκίγια, και η άλλη στα βόρεια άκρα του αλ-Τζαλίλ, που περιλαμβάνει τον οικισμό Μετούλα και έχουν κηρυχθεί στρατιωτικές ζώνες. Η διοίκηση διέταξε επίσης τέσσερις επιπλέον εφεδρικές ταξιαρχίες στο Βόρειο Μέτωπο, καθώς συνεχίζει να απειλεί με χερσαία εισβολή κατά του Λιβάνου.

Για μια σαφέστερη εικόνα του πεδίου της μάχης, οι ισραηλινές δυνάμεις από την 98η Μεραρχία και την 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής επιχειρούν κοντά στα σύνορα από το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο, δεν έχουν καταγραφεί εξελίξεις από τότε. Αντίθετα, οι μαχητές της Χεζμπολάχ χτυπούσαν τις κινήσεις των ισραηλινών μονάδων χρησιμοποιώντας διάφορα όπλα.

Όπως φαίνεται η Χεζμπολάχ θα προσπαθήσει να κρατήσει τους στρατιώτες ξηράς του Ισραήλ απασχολημένους, χτυπώντας παράλληλα στόχους που έχουν να κάνουν με τον συντονισμό των δυνάμεων στο πεδίο και κυρίως τις συσκευές προειδοποίησης πυραυλικών επιθέσεων. Στον αντίποδα ο «φόρος αίματος» για τους κατοίκους του Λιβάνου είναι βαρύς, με περισσότερο από 1 εκατ. εκτοπισμένους, ειδικά μετά τις επιθέσεις της 23ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ