Ο “Μικρός Βορράς” παρουσιάζει εννιά έργα για τη νέα θεατρική περίοδο

Ο “Μικρός Βορράς” παρουσιάζει εννιά έργα για τη νέα θεατρική περίοδο

Από το Κάιρο μέχρι το Μόναχο με έδρα τη Θεσσαλονίκη εντός και εκτός συνόρων, σε όλα τα σχολεία ο μεγαλύτερος περιοδεύων θίασος ρεπερτορίου Εφηβικού και Παιδικού θεάτρου, η θεατρική ομάδα “Μικρός Βορράς” παρουσιάζει εννιά θεατρικές παραγωγές για τη θεατρική περίοδο 2024-2025.

Με δυο νέες θεατρικές παραγωγές, που θέλουν να ψηλαφίσουν την τέχνη της συνύπαρξης εμπλουτίζει ο Μικρός Βορράς το ρεπερτόριό του.

Με τον Μικρό Πρίγκιπα του Antoine de Saint-Exupery σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών, το θεατρικό σχήμα θα ανοίξει τον διάλογο γύρω από την αξία της φροντίδας αλλά και της φιλίας. Πώς αναγνωρίζουμε έναν φίλο; Πώς μια φιλία κρατάει μέσα στον χρόνο;

Με το έργο Teen Talk BULLYING, μια παράσταση του «Θεάτρου Forum» για έφηβους/ες και εκπαιδευτικούς που υποστηρίζεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην εκπαίδευση το ερώτημα προς απάντηση είναι: με ποιόν τρόπο μπορώ να διαχειριστώ και ίσως να σταματήσω έναν κύκλο βίας; Το έργο έχει στόχο την πρόληψη και διαχείριση της ενδοσχολικής βίας, θέλει να αποκωδικοποιήσει τους τρόπους που μπορούμε να μείνουμε ακέραιοι όταν δεχόμαστε επιθετικές συμπεριφορές. Είναι μια διαδραστική πρόβα ζωής!

Τα εννιά θεατρικά έργα του φετινού ρεπερτορίου θα ταξιδέψουν σε θέατρα, σχολεία, φεστιβάλ εντός και εκτός συνόρων. Το θεατρικό σχήμα ξεκινάει την περιοδεία του από την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2024 με συμμετοχή σε Διεθνές Φεστιβάλ – πρόκειται για ένα άνοιγμα στα Βαλκάνια. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού η δουλειά της ομάδας θα παρουσιαστεί παράλληλα σε αστικά κέντρα εντός Ελλάδας και σε περιφερειακούς χώρους πολιτισμού.

Οι προσκλήσεις που δέχεται η ομάδα είναι όλο και περισσότερες, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Σταθερός σκοπός της είναι η ευκολότερη πρόσβαση των μαθητών στο θέατρο, η συμβολή στην διεύρυνση της οπτικής των νέων και των εφήβων. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ευκίνητη. Με ένα μικρό φύσημα του αέρα να μπορεί να βρίσκεται στην περιοχή σας.

Οι παραστάσεις του θιάσου για το 2024-2025

Παιδική σκηνή
Ο Μικρός Πρίγκιπας του Antoine de Saint Exupéry
Ο Εγωιστής Γίγαντας του Oscar Wilde
Ο ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου
Τρεις… κι ο Αίσωπος του Θοδωρή Παπαϊωάννου

Νεανική Σκηνή
Teen Talk BULLYING θέατρο Forum για την ενδοσχολική βία
«Ιλιάδα» του Ομήρου με στίχους του Μιχάλη Γκανά
«Οδύσσεια» του Ομήρου σε διασκευή κειμένου του Μικρού Βορρά
«Ελένη» του Ευριπίδη σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη

Support_Hara θέατρο Forum εμψύχωση: Χριστίνα Κρίθαρη

Ταυτότητα Παραστάσεων

Μέσα από την πρόζα, την ομαδική αφήγηση, το τραγούδι, τον χορό, το σωματικό θέατρο, και τον αυτοσχεδιασμό οι ηθοποιοί αφηγούνται με καθηλωτικούς τρόπους τις “ιστορίες”. Πρωτότυπες συνθέσεις με ενορχηστρωμένη μουσική στα τραγούδια, φυσικά ζωντανά όργανα ή χρήση λουπιέρας που δημιουργούν ηχοτοπία, ρυθμούς και ατμόσφαιρες. Η ομάδα επίσης ειδικεύεται στη χρήση μάσκας και κούκλας όλων των τεχνοτροπιών.

Κύριο και σταθερό χαρακτηριστικό είναι το Εκπαιδευτικό Δράμα και οι τεχνικές του που κάνουν την παράσταση βιωματική και διαδραστική.

Οι ηθοποιοί, σε στιγμές της παράστασης, χρησιμοποιώντας την τεχνική «Δάσκαλος σε Ρόλο», εξερευνούν σε συνεργασία με τα παιδιά και τους εφήβους τις σκέψεις και τα συναισθήματα των χαρακτήρων.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ