Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Ο κύβος ερρίφθη σε ΣΥΡΙΖΑ

Της Νίκης Ζορμπά

Σήμερον αναμένεται βάσει πληροφοριών από το περιβάλλον του η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για τη συμμετοχή του στην εκλογική κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με ένα βίντεο, το οποίο πιθανότατα θα κινείται στους ίδιους τόνους με το πρόσφατο άρθρο του ( Documento) , ο έκπτωτος πρόεδρος θα ανοίξει τα χαρτιά του – σε ό,τι αφορά την εδώ και εβδομάδες “θρυλούμενη” υποψηφιότητά του: Την προεξοφλούσαν κινήσεις του ( περιοδείες, αφίσες με μήνυμα είμαι εδώ και τοποθετήσεις συνεργατών και υποστηρικτών του ) αλλά τύποις, δεν εκδηλωνόταν. 

Οι σημερινές ανακοινώσεις άλλωστε, δεν είναι ο τελευταίος αλλά ο πρώτος σταθμός της νέας διαδρομής του προς την επαναδιεκδίκηση της αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η προθεσμία για την υποβολή του φακέλου στην Κουμουνδούρου για κάθε υποψήφιο εκπνέει στις 24 Οκτωβρίου. 

Θα την καταθέσει; Και με το Πόθεν έσχες ως προαπαιτούμενο που “πέρασε” και σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από τους κασσελακικούς, τι θα κάνει ο τέως πρόεδρος;

Υποψηφιότητα, συνέδριο και ντιμπέιτ

Ο Στ. Κασσελάκης εν τω μεταξύ ήδη από την περασμένη εβδομάδα δια του άρθρου που υπέγραψε, χαμηλώνει τόνους – σε επίπεδο ρητορικής τουλάχιστον, αποφεύγοντας να μιλήσει για εκτροπές, πραξικοπήματα κλπ- ενώ εμφανώς επιχειρεί να πλατύνει την απεύθυνσή του στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέφοντας ξανά στις “θωπείες” απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα , υψώνοντας “λευκή σημαία ” στον πόλεμο που είχε κηρύξει τον τελευταίο καιρό πριν από την καθαίρεσή του.

Τα περι εκτροπής ο ίδιος δεν τα διακινεί πλέον ευθέως, τα υπονοεί εμφανώς όμως εξ ου και το ζήτημα του μεγάλου ξεκαθαρίσματος στο συνέδριο (1-3 Νοεμβρίου) είναι το μεγάλο στοίχημα: Είναι δεδομένο ( όσο δεδομένο μπορεί να είναι οτιδήποτε αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ γενικώς και τον Κασσελάκη ειδικώς, πως στο συνέδριο θα “σηκωθεί” θέμα αναίρεσης της καθαίρεσής του. 

Η πλειοψηφία κραδαίνει ως άμυνα το κυρίαρχο προαπαιτούμενο: Εφόσον καταθέσει υποψηφιότητα τότε αυτόματα έχει αποδεχθεί τις αποφάσεις της ΚΕ, ήτοι την καθαίρεσή του. 

Παραλλήλως,  να γίνει debate μεταξύ των υποψηφίων ζητά μετ επιτάσεως ο Σωκράτης Φάμελλος, με άγνωστη για την ώρα απόκριση από την πλευρά των Κασσελακικών:

“Πρέπει να γίνει debate και όχι μια φορά” δήλωσε χθες σε συνέντευξή του, εξακοντίζοντας ξανά βέλη προς την πρώην ηγεσία:

” Υπάρχουν αποφάσεις οργάνων που έχουν διατυπώσει τη διαφωνία τους με την ασκούμενη πολιτική της προηγούμενης ηγεσίας, η οποία έκανε ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ τον έχει ανάγκη η κοινωνία. Είμαι, ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ”, οι ακριβείς αναφορές τους. 

Σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, σε βαρύ κλίμα. 

Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και παραπομπή του Β. Αντώναρου στην επιτροπή δεοντολογίας για διαγραφή λόγω τοποθέτησής του περί “χουντικών αντιλήψεων” της πλειοψηφίας.

Με την υποψηφιότητα Φαραντούρη μοιάζει να ολοκληρώνεται το ψηφιδωτό των διεκδικητών της ηγεσίας, ενώ ξεκαθαρίζεται από όλες τις πλευρές με γνώση των τεκταινόμενων στην Κουμουνδούρου ότι ήταν δική του προσωπική απόφαση η συμμετοχή στην εκλογική κούρσα και δεν έχει καμία σχέση εμφανή ή παρασκηνιακή με “σήμα” από τον Α. Τσίπρα .

 

 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ