Αποκάλυψη in: Λίγες ημέρες πριν την κινηματογραφική ληστεία της χρηματαποστολής η κλοπή του πράσινου ΙΧ των δραστών

Αποκάλυψη in: Λίγες ημέρες πριν την κινηματογραφική ληστεία της χρηματαποστολής η κλοπή του πράσινου ΙΧ των δραστών

Στοιχεία ότι το πράσινο αυτοκίνητο μάρκας Ηonda που είχε χρησιμοποιηθεί στην ληστεία, πριν από μία περίπου εβδομάδα, της χρηματαποστολής στο Λαύριο με λεία περίπου 1,5 εκ ευρώ  είχε κλαπεί από την Αθήνα, περίπου 7-10 μέρες νωρίτερα, φαίνεται να διαθέτουν -όπως αποκαλύπτει το in –  οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν σαφή εικόνα  για το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών και να επιχειρούν να συγκεντρώσουν   αποτυπώματα, δείγματα DNA κι άλλα, από σημεία που σχετίζονται με τις κινήσεις των δραστών  που φέρεται να χρησιμοποίησαν κι άλλα οχήματα  για να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επιχειρούν να εντοπίσουν υλικό από κάμερες αλλά κι από σαρώσεις τηλεφωνικών κλήσεων, ενώ κρίσιμες θεωρούνται οι καταθέσεις των δύο υπαλλήλων εταιρείας security που διεκπεραίωναν την προβληματική χρηματαποστολή χωρίς την λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας ( παλιό όχημα μικρής θωράκισης, μη τοποθέτηση χρημάτων σε ειδικά κουτιά κλπ).

Συγκέντρωση καταθέσεων

Καταθέσεις λαμβάνονται  κι από αυτόπτες μάρτυρες, από υπευθύνους της εν λόγω εταιρείας security, αλλά κι από άτομα που σχετίζονται με την κλοπή κι όχι μόνο του πρώτου οχήματος διαφυγής των δραστών.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο οι τέσσερις δράστες να είχαν πληροφόρηση για την «ευάλωτη» χρηματαποστολή και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που κουβαλούσε  από κάποια –σκόπιμη ή μη –αναφορά υπαλλήλου κι εξετάζεται αν υπάρχει τελικώς εμπλοκή ποινικών που είχαν προχωρήσει στο παρελθόν και σε άλλες ληστείες  χρηματαποστολών κυρίων την περίοδο 2004-2012  κλπ.

Σύμφωνα με καταγραφή των αρμοδίων υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής την τελευταία 20ετία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 150 περιστατικά (διαπραχθείσες ληστείες ή απόπειρες) σε βάρος χρηματαποστολών  από 60  περίπου συνολικά δράστες.  Τα περιστατικά αυτά δε μεταφοράς των χρημάτων.

Οι περισσότεροι από τους 60 συμμετέχοντες σε αυτές τις επιδρομές εναντίον χρηματαποστολών, βρίσκονται εκτός φυλακής.  Αντιθέτως οι αστυνομικοί θεωρούν εξαιρετικά μικρές τις πιθανότητες   δράστες της ληστείας να είναι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ