Δεύτερο «χτύπημα» από βουλευτές της ΝΔ

Δεύτερο «χτύπημα» από βουλευτές της ΝΔ

Από το εντευκτήριο της Βουλής και συγκεκριμένα από μια συζήτηση (προβληματισμού) μεταξύ «γαλάζιων», προ ημερών, για κάποια «δίκαια αιτήματα» των ενώσεων συνταξιούχων, προέκυψε νέο ομαδικό «χτύπημα» βουλευτών της ΝΔ – το δεύτερο σε διάστημα δύο εβδομάδων – με καθαρά κοινωνικό περιεχόμενο: μια τετρασέλιδη ερώτηση προς τους υπουργούς Νίκη Κεραμέως και Αδωνη Γεωργιάδη για τη συμμετοχή των χαμηλοσυνταξιούχων στα φάρμακα.

Η παρέμβαση έγινε προτού κοπάσει ο θόρυβος από την αιχμηρού ύφους γαλάζια ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, από το λεγόμενο «αντάρτικο των 11» (νυν 10 έπειτα από τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά), και αυτή τη φορά υπογράφεται από 8 βουλευτές: Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Τάσος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης. Πρόκειται δηλαδή για διαφορετική σύνθεση, καθώς άλλοι βουλευτές είχαν απευθυνθεί στον Κωστή Χατζηδάκη για τους δανειολήπτες. Είναι όμως του ίδιου εσωκομματικού κλίματος, μεταξύ αυτών στελέχη που είχαν ασκήσει κριτική κατά τη μετεκλογική, επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ζητώντας επανασύνδεση της ΝΔ με την παραδοσιακή, κοινωνική βάση της. Στους «8» υπάρχει επιπλέον το εξής κοινό σημείο: όλοι τους είτε είχαν καταψηφίσει τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια είτε είχαν επιλέξει την αποχή – το ίδιο και η ομάδα της προηγούμενης ερώτησης με εξαίρεση τον Νικήτα Κακλαμάνη.

H σημασία του

Το τάιμινγκ της νέας κίνησης έχει τη δική του σημασία: μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η συνάντηση της Κεραμέως με βουλευτές για πολιτικές του υπουργείου Εργασίας και ο Γεωργιάδης έχει καλέσει σήμερα την ΚΟ για θέματα του υπουργείου Υγείας, ενώ ο ίδιος συνέφαγε προ ημερών με γαλάζιους της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ετσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν μεγάλο μέρος της ΚΟ να είναι αποφασισμένο για έντονο πρέσινγκ στην κυβέρνηση, βάσει του παλμού του κόσμου «στα καφενεία», όπως λέει ένας εκ των βουλευτών. Πηγές της ΝΔ επέμεναν ότι η ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής αποστολής των βουλευτών, θέλοντας να προκαταλάβουν έναν νέο πολιτικό θόρυβο, ενώ και οι ίδιοι οι βουλευτές δεν θέλουν να χρεωθούν σε «ομαδοποιήσεις». Επί της ουσίας, οι «8» ρωτούν εάν θα επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που πληρούν σήμερα τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ και ζητούν να πληροφορηθούν τον ακριβή αριθμό των δυνητικών δικαιούχων και το κόστος μιας τέτοιας απόφασης.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ