Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο του νομού Καρδίτσας

Pe karditsas asfltostroseis

Αυτοψία στις τοποθεσίες της Εθνικής οδού Καρδίτσα-Τρίκαλα που πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης των βλαβών στα πλαίσια του  έργου  “Ασφαλτοστρώσεις Οδικού Δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας 2022-2025”, προϋπολογισμού  850.000,00€ μετά την σύμβαση υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα  και τον ανάδοχο πραγματοποίησε ο  ο  Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Τέλιος, συνοδευόμενος από τους εντενταλμένους Περιφερειακούς συμβούλους Κώστα Μπαρμπούτη, και Αθηνά Πέτσα και τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας Χρήστο Σταμούλη.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας για τη χρονική περίοδο μέχρι τέλους του 2025. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά στη συντήρηση του οδικού δικτύου, οι εργασίες θα εκτελούνται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Το οδικό δίκτυο στις ανωτέρω θέσεις είχε πλημμυρίσει με την καταστροφική πλημμύρα DANIEL και είχαν δημιουργηθεί ζημιές στο κατάστρωμα των οδών.

Για την αποκατάσταση των προαναφερόμενων βλαβών προβλέπονται εργασίες όπως κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας και Διαγράμμιση Οδοστρώματος οι οποίες δεν θα μεταβάλλουν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των οδών.

Αυτή την περίοδο έγιναν ή θα  γίνουν εργασίες ασφαλτικής στρώσης:

  • στην επαρχιακή οδό  (αριθμ.3), από τον Περιφερειακό δρόμο Καρδίτσας έως τη σιδηροδρομική γραμμή σε μήκος 500 μέτρων  .
  • στην οδό (αριθμ. 52), Μαγουλίτσας-Λαζαρίνας (ποταμός Πάμισος) σε μήκος 300  μέτρων περίπου
  • στην Ε.Ο. (αριθμ.30) , Αρτεσιανού-Ριζοβουνίου (ποταμός Μέγας) εργασίες ασφαλτόστρωσης 1.000 μέτρων περίπου.

Στην Ε.Ο. Καρδίτσας-Όρια Ν. Καρδίτσας, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας  πραγματοποιούνται ξανά εργασίες αποκλάδωσης και κλαδονομής και τοποθέτηση πρόσθετης σήμανσης.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ