«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στη μικρή «ασημένια» του Αιγαίου, την Κίμωλο

kimolos

Στη μικρή «ασημένια» του Αιγαίου, «Αρζαντιέρα» όπως την αποκαλούσαν οι Ενετοί λόγω του λευκού χρώματος των πετρωμάτων της που λάμπουν εκτυφλωτικά πάνω στο μπλε της θάλασσας, συνεχίζονται τα ταξίδια της εκπομπής «Φτάσαμε». Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 17:00, ο Ζερόμ Καλούτα φτάνει στην Κίμωλο κι ανακαλύπτει, γιατί έχουν δίκιο οι ντόπιοι, που συνηθίζουν να λένε «Κίμωλός μου, παράδεισός μου»…

Στο γραφικό λιμάνι του νησιού, την Ψάθη, ο Ζερόμ γνωρίζει την ψάθα και την παραδοσιακή τέχνη της δημιουργίας όμορφων ψάθινων κατασκευών από καλάμια.

Η Κίμωλος έχει μεγάλη παράδοση στα ζυμώματα, διαθέτει μάλιστα και τη δική της «πίτσα», τη «λαδένια», τα μυστικά της οποίας ο Ζερόμ μαθαίνει στη θεωρία, αλλά και στην πράξη.

Στο πανέμορφο μεσαιωνικό κάστρο του χωριού της Κιμώλου, σ’ ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, ο Ζερόμ βοηθά ομάδα εθελοντών να στήσουν ένα μοναδικό θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια, το Σινέ Καλησπερίτης, που με βάση του την Κίμωλο, μεταφέρεται σε διαφορετικές παραλίες.

Ένας μικρός ανέγγιχτος παράδεισος περιμένει τον Ζερόμ στα νοτιοανατολικά της Κιμώλου, στην Πολύαιγο, που θεωρείται το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου. Ο Ζερόμ συναντά τον μοναδικό κάτοικο του νησιού, τον βοηθά να γεμίσει νερό για τα ζώα και ξεναγείται στο ησυχαστήριό του, που μπορεί να μην έχει ρεύμα, αλλά έχει μοναδική ομορφιά και γαλήνη.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ