ΗΠΑ: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν αγκαλιά κάτω από δέντρο που τους καταπλάκωσε από τον τυφώνα Helene

ΗΠΑ: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν αγκαλιά κάτω από δέντρο που τους καταπλάκωσε από τον τυφώνα Helene

Καθώς ο τυφώνας Helene έδειχνε την δύναμή του έξω, ο άνεμος ούρλιαζε και τα κλαδιά έσπαγαν, ο Τζον Σάβατζ πήγε στο υπνοδωμάτιο των παππούδων του για να βεβαιωθεί ότι ήταν καλά. «Ακούσαμε ένα σπάσιμο και θυμάμαι ότι πήγα εκεί πίσω και τους έλεγξα», είπε ο 22χρονος για τους παππούδες του, τη Μάρσια, 74 ετών, και τον Τζέρι, 78 ετών, που ήταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. «Ήταν και οι δύο καλά, ο σκύλος ήταν μια χαρά».

Αλλά λίγο αργότερα, ο Σάβατζ και ο πατέρας του άκουσαν έναν δυνατό κρότο, τον ήχο ενός από τα μεγαλύτερα δέντρα στην ιδιοκτησία στο Beech Island της Νότιας Καρολίνας, που έπεσε πάνω στο υπνοδωμάτιο των παππούδων του και τους σκότωσε. «Το μόνο που μπορούσες να δεις ήταν το ταβάνι και το δέντρο», είπε. «Εκείνη τη στιγμή περνούσα έναν απόλυτο πανικό».

Ο Τζον Σάβατζ είπε ότι οι παππούδες του βρέθηκαν αγκαλιασμένοι ο ένας με τον άλλο στο κρεβάτι, προσθέτοντας ότι η οικογένεια πιστεύει ότι ήταν σχέδιο του Θεού να τους πάρει μαζί, αντί να υποφέρει ο ένας χωρίς τον άλλο. «Όταν τους έβγαλαν από εκεί, ο παππούς μου προφανώς άκουσε το δέντρο να σπάει από πριν και γύρισε για να προσπαθήσει να προστατεύσει τη γιαγιά μου», είπε.

Το ζευγάρι ανήκει μεταξύ των περισσότερων από 150 ανθρώπων που έχουν επιβεβαιωθεί νεκροί σε μια από τις πιο φονικές καταιγίδες στην ιστορία των ΗΠΑ. Δεκάδες από αυτούς έχασαν τη ζωή τους όπως και οι Σάβατζ, θύματα δέντρων που έπεσαν πάνω σε σπίτια ή αυτοκίνητα. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και δύο πυροσβέστες της Νότιας Καρολίνας που σκοτώθηκαν όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο φορτηγό τους.

Oι Τζέρι και Μάρσια Σάβατζ σε νεαρή ηλικία.

Ο τυφώνας Helene έφερε την καταστροφή σε πολλές κοινότητες

Η καταιγίδα έπληξε κοινότητες σε πολλές πολιτείες, πλημμυρίζοντας σπίτια, προκαλώντας κατολισθήσεις λάσπης και καταστρέφοντας τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Ο Τζέρι Σάβατζ έκανε όλων των ειδών τις δουλειές, αλλά εργάστηκε κυρίως ως ηλεκτρολόγος και ξυλουργός. «Βγήκε στη σύνταξη και ξαναμπήκε στην αγορά εργασίας επειδή βαριόταν», είπε ο Τζον Σάβατζ. «Ξαναβρήκε το πνεύμα μέσα του για να ξαναβγεί έξω και να δουλέψει».

Η Τάμι Εστέπ, 54 ετών, αποκάλεσε τον πατέρα της ως «άνθρωπο της πράξης» και τον πιο σκληρά εργαζόμενο που γνώριζε.

Η Μάρσια Σάβατζ ήταν συνταξιούχος ταμίας τράπεζας. Ήταν πολύ ενεργή στην εκκλησία τους και της άρεσε να βρίσκεται εκεί όσο πιο συχνά μπορούσε, δήλωσε η εγγονή της Κάθριν Σάβατζ, 27 ετών. Είχε όμορφη φωνή και πάντα τραγουδούσε, ειδικά γκόσπελ. Η Εστέπ είπε ότι η μητέρα της λάτρευε να μαγειρεύει για την οικογένειά της, έφτιαχνε μια φοβερή γαλοπούλα για την Ημέρα των Ευχαριστιών και ήταν γνωστή για την πουτίγκα μπανάνας της.

Η φωτογραφία των ηλικιωμένων που αναρτήθηκε στο GoFundme.

Μια διευρυμένη οικογένεια που συμβίωνε μαζί

Ο Τζον και η Κάθριν πέρασαν πολλά χρόνια της παιδικής τους ηλικίας ζώντας σε ένα τροχόσπιτο πίσω από το σπίτι των παππούδων τους και ο Τζον και ο πατέρας του έμεναν με τους παππούδες του τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και με κάποιες από τις πρόσφατες καταιγίδες που έπληξαν την κοινότητά τους, δέντρα έπεσαν πιο ψηλά στην αυλή και «δεν μας είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», είπε.

Επί δεκαετίες, το σπίτι γέμιζε με όλη την οικογένεια για την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα, καθώς και για το κυνήγι πασχαλινών αυγών στη μεγάλη αυλή. Ένα GoFundMe που οργανώθηκε για τα έξοδα της κηδείας τους αναφέρει ότι επέζησαν ο γιος και η κόρη τους, μαζί με τέσσερα εγγόνια και επτά δισέγγονα. Το θλιβερό ήταν αυτό: Πως μια τόσο μεγάλη οικογένεια εργαζομένων δεν είχε τα χρήματα ούτε για την κηδεία των ανθρώπων της.

Η Κάθριν Σάβατζ είπε ότι οι παππούδες της, ειδικά η Μάρσια, προσφέρονταν πάντα να τη βοηθήσουν με τους δικούς της τρεις γιους και έβλεπαν τα αγόρια σχεδόν κάθε μέρα. «Δεν το έχω πει ακόμη στα αγόρια μου γιατί δεν ξέρουμε πώς», είπε.

Οι δυο τους ήταν ερωτευμένοι από την εφηβεία και παντρεμένοι για πάνω από 50 χρόνια. Η Εστέπ είπε ότι η αγάπη τους ήταν «άμεση και παντοτινή».«Αγαπούσαν ο ένας τον άλλον μέχρι την τελευταία τους μέρα», δήλωσε ο Τζον Σάβατζ.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ