Ν. Καραθανασόπουλος: “Κράτος – τρομοκράτης” το Ισραήλ

Ο λαός δεν μπορεί να ζει σε συνθήκες ενεργειακής...

Για “κράτος – τρομοκράτη” κάνει λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος αναφερόμενος στο Ισραήλ, ενώ ερωτηθείς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, την χαρακτήρισε “αντίδραση” στην ισραηλινή βία.

Σε τοποθέτηση του στην ΕΡΤ, ο κ. Καραθανασόπουλος είπε: “Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ δολοφονεί τον λαό της Παλαιστίνης. Τους τζιχαντιστές και όλες αυτές τις οργανώσεις τους εξόπλισαν οι δυτικοί και τώρα βλέπουν τα επίχειρα”, προσθέτοντας πως το Ισραήλ “άνοιξε τις πύλες της κολάσεως στην περιοχή με τη μαζική σφαγή των Παλαιστινίων και τις δολοφονίες των πολιτικών εκπροσώπων τους”. 

Ερωτηθείς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ, απέφυγε να την καταδικάσει μιλώντας για “αντίδραση”, τονίζοντας ότι “στο ρόλο του θύτη, που είναι το κράτος του Ισραήλ, δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε και τα θύματα”. 

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη Χαμάς ως “πολιτική οργάνωση”, ενώ συμπλήρωσε πως “αυτή η στάση του Ισραήλ έχει ως αποτέλεσμα τα αντίποινα που υφίσταται και ο λαός του Ισραήλ, όπως αυτό που συνέβη με τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου”. 

Τέλος, σε ερώτηση του κ. Πλεύρη ως προς το γιατί το ΚΚΕ δεν καταδικάζει την τελευταία, απάντηση πως αυτή “ήταν στα πλαίσια των αντιποίνων. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην άμυνα, αλλά το Ιράν δεν έχει αντίστοιχο δικαίωμα όταν του βομβαρδίζουν τις πρεσβείες και δολοφονούν το πολιτικό και στελεχικό του προσωπικό;” 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ