Να αλλάξουν οι αναπτυξιακοί νόμοι – Το έλλειμμα στο…

Να αλλάξουν οι αναπτυξιακοί νόμοι – Το έλλειμμα στο...

Υπέρ της αλλαγής της λογικής των αναπτυξιακών νόμων, τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο πέμπτο συνέδριο της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, επεσήμανε ότι την τελευταία πενταετία έχουν γίνει σοβαρά βήματα προόδου στην Ελλάδα ιδιαίτερα στο δημοσιονομικό μέτωπο. Παρά ταύτα, όπως είπε, η κρίση της προηγούμενης δεκαετίας δεν προήλθε μόνο από το δημοσιονομικό μέτωπο αλλά και από το ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών το οποίο συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων προκειμένου να καλυφθεί το επενδυτικό κενό, ενώ προειδοποίησε ότι το μείγμα πολιτικής που ακολουθείται σε Ελλάδα και Ευρώπη δε θα μας οδηγήσει πουθενά. Χαρακτήρισε ανέφικτη την υλοποίηση των προτάσεων Ντράγκι καθώς ζητεί από τις πλούσιες χώρες να δανειστούν προκειμένου να επενδύσουν όλοι, κάτι που δύσκολα θα προχωρήσει.

Τέλος όσον αφορά στους αναπτυξιακούς νόμους στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι δεν ενθαρρύνουν τις μεγάλες επενδύσεις παρά μόνο τις μικρές, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στάσης τόσο σε αυτό το κομμάτι όσο και στο θέμα της ενέργειας.

Ειδικότερα στο κομμάτι των κινήτρων, τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχύονται οι επενδύσεις με μεγάλο αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, μέσα από φορολογικά κίνητρα και όχι με “χρήματα στο χέρι”.  

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ