Νέα ερώτηση από 8 βουλευτές της ΝΔ

Στην αντιπολίτευση ορέγονται ένα κράτος έρμαιο των κομματικών...

Πριν στεγνώσει καλά-καλά το μελάνι της ερώτησης των 11 βουλευτών προς τον υπουργό Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια στις 18 Σεπτεμβρίου, μία ομάδα 8 “γαλάζιων” βουλευτών, με διαφορετική σύνθεση αυτή τη φορά, κατέθεσε χθες ερώτηση προς τους Νίκη Κεραμέως και Άδωνι Γεωργιάδη.


Το κείμενο της ερώτησης που καταθέτουν οι 8 (Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Τάσος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης) είναι σαφώς διατυπωμένο σε πολύ χαμηλότερους τόνους και διαφορετικό ύφος από την ερώτηση που είχαν καταθέσει προ ημερών οι 11 συνάδελφοι τους. Με αυτό ζητούν από τους υπουργούς να διερευνήσουν εάν οι συνταξιούχοι που πληρούν τα ίδια εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια με εκείνους που δικαιούνταν το ΕΚΑΣ, μπορούν να απαλλαγούν από την συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, την ώρα που το κόστος της ζωής διαρκώς ανεβαίνει.


Η ερώτηση τους είναι μάλλον εύλογη και δεν αποκλείεται το θέμα να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση εάν το επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος. Η χρονική στιγμή που επέλεξαν ωστόσο οι 8 να καταθέσουν την ερώτηση, δύο εβδομάδες μετά την προηγούμενη, και μόλις δύο ημέρες πριν από τη “γαλάζια” γιορτή για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας έξω από τα γραφεία της Ρηγίλλης, μόνο απαρατήρητη δεν περνά. Μάλιστα, σήμερα ο υπουργός Υγείας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με “γαλάζιους” βουλευτές στη Βουλή- στο πλαίσιο των ενημερώσεων από τους υπουργούς για τα επικείμενα νομοσχέδια τους- όπου θα μπορούσαν να τεθούν εκεί τα ερωτήματα.


Επελέγη όμως, άλλη οδός, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές πλην των 11 που επιθυμούν να παρεμβαίνουν σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, και όταν βρίσκουν την ευκαιρία θα το κάνουν, βοηθώντας όπως οι ίδιοι λένε και την κυβέρνηση, όπου χρειάζεται να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Σημειώνεται ότι κανείς από τους 8 δεν είχε υπογράψει την ερώτηση των 11, με “γαλάζιες” πηγές πάντως να κάνουν λόγο για την αυτονόητη κοινοβουλευτική και συνταγματική αποστολή των βουλευτών.

Ετοιμασίες για το Ρηγίλλης πάρτι

Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε διαδικασίες ανάδειξης αρχηγών, η Πειραιώς επιλέγει να γιορτάσει τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας έξω από την οδό Ρηγίλλης, έναν τόπο που ταυτίστηκε όσο κανένας άλλος με τη “γαλάζια” παράταξη.

Ήδη έχουν σταλεί ηλεκτρονικά σε όλα τα μέλη της παράταξης εκατοντάδες χιλιάδες προσκλήσεις, με κομματικά στελέχη να υποστηρίζουν ότι η ιδέα της επιστροφής στα “παλιά” γραφεία έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους παραλήπτες της πρόσκλησης. Άγνωστο παραμένει μέχρι ώρας τι θα κάνουν τελικά οι κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι προσκλήθηκαν τηλεφωνικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά δεν εξεδήλωσαν τις προθέσεις τους. Στο street party πάντως, θα ακουστούν τραγούδια της παράταξης, θα προβληθούν βίντεο με την ιστορία και τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει τον λόγο στις 8 για την ομιλία του.

Πηγή:TheTOC.gr

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ