Παροχή κινήτρων για επανεγκατάσταση στον κεντρικό και βόρειο Έβρο…

Παροχή κινήτρων για επανεγκατάσταση στον κεντρικό και βόρειο Έβρο...

Με αναφορές στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, αλλά και στον οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα του Έβρου ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Σχεδίου του νομού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε:

– Την παροχή κινήτρων για την παροχή κινήτρων για επανεγκατάσταση στον κεντρικό και βόρειο Έβρο. Πρόκειται για ένα ανοιχτό πρόγραμμα κάλυψης των εξόδων εγκατάστασης στην περιοχή που θα έχει ύψος 10.000 ευρώ για εγκατάσταση σε περιοχές έως 500 κατοίκους και 6.000 ευρώ για εγκατάσταση σε περιοχές άνω των 500 κατοίκων.

– Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ στο Σουφλί για τρία χρόνια.

– Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την ίδρυση κτηνιατρικής σχολής στην Ορεστιάδα. Στόχος είναι η λειτουργία του τμήματος, που θα υπάγεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2026.

– Την ενίσχυση της εντοπιότητας στις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που πετύχαμε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα μας είναι πρότυπο στη φύλαξη των συνόρων με υποδειγματική συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων. “Με διαρκή πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία έτσι ώστε η φύλαξη των συνόρων να γίνεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική… Είναι μία υπόθεση που αφορά όλη την Ευρώπη και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για αυτό που πετύχαμε”, ανέφερε.

“Ο στρατηγικός ρόλος της Αλεξανδρούπολης έχει αναβαθμιστεί πέρα από κάθε προσδοκία. Ο υπόλοιπος Έβρος δεν έχει μπορέσει να ακολουθήσει τους ίδιους αναπτυξιακούς ρυθμούς και για εμάς η σύγκλιση μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι όλα τα προγράμματα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αυριανή εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. “Το σχέδιο που παρουσιάσαμε κινείται στη λογική του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ενός πολιτικού που έδινε έμφαση στα έργα και στην ουσία, και όχι στα εύκολα λόγια και στις παχυλές υποσχέσεις. Με αυτόν τον τρόπο τιμούμε την παρακαταθήκη του Εθνάρχη μας, που πριν από 50 χρόνια ίδρυσε την παράταξή μας”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση της αποστολής  που ανέλαβε του υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη μεταφορά με ασφάλεια Ελλήνων και Κύπριων συμπολιτών μας από το αεροδρόμιο της Βηρυτού. “Αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να μπορούν να φέρουν σε πέρα τέτοιες αποστολές…”, σημείωσε.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης επαναφέρει στο τραπέζι τις ενστάσεις για την…