Παρουσίαση βιβλίου Χρ. Μουστάκα «Ο εκλεκτός του Αυτοκράτορα»

IMG_5491

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Βόλου(Μικρασιατών 81, κτήριο Σπίρερ) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης τουβιβλίου του Χρόνη Μουστάκα «Ο εκλεκτός του Αυτοκράτορα».

Στο καινούργιο μυθιστόρημα του, ο βολιώτης συγγραφέας μας μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη, σε μια πολυτάραχη περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας παραμονές της πρώτης Χιλιετίας, γεμάτη ίντριγκες, συνωμοσίες και δολοφονίες Αυτοκρατόρων, Στρατηγών και αυλικών. Μέσα από την διήγηση του Βασίλειου Λεκαπηνού, νόθο τέκνο του Αυτοκράτορα Ρωμανού Α’ Λεκαπηνού, στον γραμματέα του Ισίδωρο, ο αναγνώστης παρακολουθεί την διαδρομή και εξέλιξη του ασήμαντουευνούχου σε χειραγωγό του Βυζαντινού Θρόνου να διαμορφώνει ως πρωταγωνιστής τα ιστορικά γεγονότα 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βίκυ Ματζώρου, φιλόλογος, Προέδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας, Νίκος Βαραλής, δημοσιογράφος- Διευθυντής του ρ/σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία», και Σταύρος Πετμεζάς, στρατιωτικός Msc “Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις ΕΔ». Την εκδήλωση προλογίζει η Γιώτα Κούγιαλη, συγγραφέας, Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Ροσσάνα Πώποτα, δημοσιογράφος. Στο τέλος θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκώντης Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων Δήμου Βόλου με τη συνεργασία των εκδόσεων Anubis, της Μαγνήτων Κιβωτός, του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας, το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων και το Τμήμα AHEPA HJ 13 “Αργοναύτες”.

Ο Χρόνης Μουστάκας γεννήθηκε στον Βόλο με καταγωγή από την Πάρο και την Κύθνο. Ο Φράγκος πρόγονός του φαίνεται πως του έχει αφήσει βιολογικές παρακαταθήκες και ανοιχτά ζητήματα, όπως η αγάπη του στη μεσαιωνική ιστορία. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Μιλάει ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά. Έχει εργαστεί στη δημόσια εκπαίδευση και ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, έχοντας πάντα ως αντικείμενο τον πολιτισμό,. Η τηλεοπτική του εκπομπή «Ex-Libris» παρουσίαζε για πολλά χρόνια τα πιο σημαντικά ονόματα των γραμμάτων και των τεχνών της χώρας. Υπήρξε διευθυντής διάφορων αξιόλογων περιοδικών, μέλος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου, συνεργάτης του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και συνεργάτης του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων.

Από το 2012 ζει ως «ανακλητός μέτοικος» μεταξύ Βρυξελλών και Πηλίου. Ο «Εκλεκτός του Αυτοκράτορα» είναι το τρίτο του βιβλίο. Έχουν προηγηθεί το 2022«Οι Ιππότες του Ουρανού» (εκδόσεις Anubis) και το παιδικό μυθιστόρημα «Ονειροβασίες στη βουνοκορφή των μύθων», (εκδόσεις Γραφή).

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ