Θεοδωρικάκος: Χρηματοδοτούμε με 34 εκατ. ευρώ όλα τα επενδυτικά σχέδια του Νομού Έβρου –

Θεοδωρικάκος: Φθηνότερο από πέρυσι το καλάθι του μαθητή

Τις δράσεις και τα έργα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του ακριτικού Έβρου που βρίσκονται στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας στην Ορεστιάδα.

Αναπτυξιακός νόμος: Στα σκαριά νέο πλαίσιο με κίνητρα για επενδύσεις

Στην εκδήλωση , που πραγματοποιηθηκε στο Πολυκέντρο του Δήμου Ορεστιάδας , “Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη. Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε ΜΑΖΙ για τον Έβρο” παραβρέθηκαν επίσης 13 υπουργοί και υφυπουργοί της Κυβέρνησης, καθώς και τέσσερις γενικοί γραμματείς.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο κλείσιμο του συνόλου των οικονομικών οφειλών προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις από τους προηγούμενους Αναπτυξιακούς και τόνισε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα λάβει το σύνολο των χρημάτων – συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ – που έχει αιτηθεί στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου.

Εξασφαλίζεται επίσης η χρηματοδότηση όλων των αναπτυξιακών σχεδίων που έχουν κατατεθεί στο Νομό Έβρου. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 33.817.534,26 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 22.170.800,72 εκατ. ευρώ αποτελούν κρατική ενίσχυση.

Θα υπάρξει συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για υλοποίηση αναγκαίων έργων που επηρεάζουν την μεταποίηση και τα μεταφορικά κόστη, ενώ τέλος εκσυγχρονίζεται η ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης με έργα προϋπολογισμού 4.730.000 ευρώ, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30/6/2025.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνιοσε μάλιστα ότι «στο πλαίσιο μιας συνολικής προσπάθειας που κάνουμε για την ενίσχυση της βιομηχανίας μας, για την ενίσχυση του ρόλου της στο οικονομικό γίγνεσθαι στηρίζουμε με ένα συνολικό πρόγραμμα, που σε όλη τη χώρα φτάνει τα 90 εκατ. ευρώ, τα Βιομηχανικά Πάρκα.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ