«Ζορμπάς ο Έλληνας»: Σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και χορογραφία Lorca Massine

Κάρμεν-Ηρώδειο-φωτό-Α.-Μεσσήνης

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο θα παρουσιαστεί μια ξεχωριστή επετειακή εκδήλωση «Ζορμπάς ο Έλληνας», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και χορογραφία του Lorca Massine.

Η γενική γραμματέας του συλλόγου Σάτιρα κ. Μαρία Τσίφτη μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Αθηνών, Ζωντανή ορχήστρα φυσικά με την Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού, τη μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη και 40 χορευτές από το Εθνικό Μπαλέτο της Σλοβενίας. Επίσης θα συμμετέχουν πρώτοι χορευτές οι οποίοι είναι διάσημα αστέρια διεθνούς φήμης που θα ταξιδέψουν από όλο τον κόσμο για να παρευρεθούν σε αυτή την παράσταση. Ανάμεσά τους θα είναι και η Ελληνίδα, Ελεάννα Ανδρεάδη. Σε αυτή την εκδήλωση θα λάβει επίσης μέρος το Λύκειο των Ελληνίδων, πρόκειται για έναν ιστορικό πολιτιστικό οργανισμό.

Σχετικά με τον Σύλλογο

Σε αυτή την εκδήλωση θα λάβει επίσης μέρος το Λύκειο των Ελληνίδων, πρόκειται για έναν ιστορικό πολιτιστικό οργανισμό. Ο σύλλογος ιδρύθηκε πριν από 5 χρόνια από μια ομάδα εθελοντών. Συμμετέχουν Έλληνες και ομογενείς Έλληνες από τη Μεγάλη Βρετανία και ο σκοπός είναι να στηρίξουμε το ανθρωπιστικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Εστιατόρων και Μεγάλης Βρετανίας που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και επιτελεί πάρα πολύ σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο σε όλο τον κόσμο.

Σκοπός της Παράστασης

Ο σκοπός της παράστασης είναι ανθρωπιστικός και στηρίζουμε παράλληλα δύο πάρα πολύ σημαντικούς σκοπούς. Ένας από αυτούς είναι η στήριξη του σπουδαίου οργανισμού Φλόγα που είναι ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Πλασματική ασθένεια και το ιεραποστολικό έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της αδελφής Νεκταρία, η οποία είναι η Ελληνίδα Μητέρα Τερέζα, όπως την αποκαλούν πάρα πολλοί και εδώ και 30 χρόνια βρίσκεται στην Καλκούτα της Ινδίας και έχει βοηθήσει εκατοντάδες ορφανά παιδιά.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ