Δημοσκόπηση GPO για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ν. Ανδρουλάκη και…

Τι ξεκλειδώνει τον πήχη του 33% για τη Ν.Δ.

Προβάδισμα Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ντέρμπι για τρεις για τη δεύτερη θέση δείχνει η δημοσκόπηση της GPO για τα parapolitika.gr, λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής. 

Όπως αποτυπώνεται στην δημοσκόπηση, ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην καταλληλότητα για προεδρία και στην παράσταση νίκης, με τους Χάρη Δούκα, Άννα Διαμαντοπούλου και Παύλο Γερουλάνο να ακολουθούν από κοντά και να δίνουν μάχη για μια θέση στον δεύτερο γύρο. 

Ειδικότερα, στο ερώτημα για το “ποιον/α θεωρείτε καταλληλότερο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ” ο Ν. Ανδρουλάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 25,7%,  ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει 17,6%, η Άννα Διαμαντοπούλου από κοντά με 17,2% και ο Παύλος Γερουλάνος με 16,3%. Στο 3,9% ο Μιχάλης Κατρίνης, στο 1,2% η Νάντια Γιαννακοπούλου. “Κανένας” απαντά το 12,7%, ΔΞ/ΔΑ 5,4%.

Παράσταση νίκης για τον Ν. Ανδρουλάκη

Στην λεγόμενη “παράσταση νίκης”, ο Ν. Ανδρουλάκης προηγείται με 38,1%. Ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 15%, η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με 8% και ο Π. Γερουλάνος 5,7%.

Τι αναφέρουν όσοι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

Σε σχέση με όσους δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, ο Ν. Ανδρουλάκης προηγείται με 30,1%, ο Χάρης Δούκας έρχεται δεύτερος με 21,9%, τρίτος ο Παύλος Γερουλάνος με 19,7% ενώ πολύ κοντά είναι η Άννα Διαμαντοπούλου με 19,2%.

Ο δεύτερος γύρος

Στο ερώτημα σχετικά με τα “ζευγάρια” του δεύτερου γύρου, ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται και πάλι να διατηρεί προβάδισμα έναντι των βασικών αντιπάλων του, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 53,7% έναντι 38,1% του Χ. Δούκα, 52,9% έναντι 37,1% της Άννας Διαμαντοπούλου και 51% έναντι 41,3% έναντι του Παύλου Γερουλάνου.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λάθος

Λάθος

Ηταν και δικό του λάθος ο Κασσελάκης, παραδέχτηκε ο μέντοράς του – βέβαια, μετά ο Παύλος…