Η αντίδραση του Τσιτσιπά και η ευκαιρία στη Σανγκάη (vids)

Η αντίδραση του Τσιτσιπά και η ευκαιρία στη Σανγκάη (vids)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο 100άρι τουρνουά της Σανγκάης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Έλληνα τενίστα να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον Κέι Νισικόρι και να πετυχαίνει μια επιβλητική νίκη κόντρα στον Ιάπωνα (7-6 [6], 6-4). Μια νίκη που του έδωσε το εισιτήριο για τους «32», όπου θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Αλεξάντρε Μίλερ.

Ο συμπατριώτης μας πήγε στην Κίνα έχοντας τέσσερις ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια, εξαιρουμένου του Laver Cup. Μια δύσκολη περίοδο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά (σ.σ εκεί έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ), ηττήθηκε από τον Κέι Νισικόρι στους «32» του Μόντρεαλ (0-2), στους «32» του Σινσινάτι από τον Τζακ Ντρέιπερ (1-2), στους «128» του US Open από τον Θανάση Κοκκινάκη και στους «32» του Τόκιο από τον Άλεξ Μίκαλσεν (1-2).

Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι το σημερινό παιχνίδι με τον Κέι Νισικόρι ο Τσιτσιπάς είχε μια νίκη σε πέντε ματς, όσον αφορά σε τουρνουά που δίνουν βαθμούς.  Αυτή στους «64» του Σινσινάτι απέναντι στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 2-1 σετ (σ.σ είχε και μια νίκη κόντρα στον Θανάση Κοκκινάκη για το Laver Cup με 2-0, αλλά είναι τουρνουά επίδειξης).

Η σημερινή νίκη απέναντι στον Νισικόρι είναι πολύ σημαντική για τον Τσιτσιπά, τόσο για αγωνιστικούς-βαθμολογικούς λόγους όσο και για ψυχολογικούς. Με τη νίκη κόντρα στον Ιάπωνα ο Στέφανος έβαλε τέλος στο σερί των τριών συνεχόμενων ηττών, ενώ παράλληλα του έδωσε τη δυνατότητα να παραμείνει στο τουρνουά και να διεκδικήσει την επάνοδο στην 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης, από την οποία απέχει 14 σερί εβδομάδες.

Ο 26χρονος είναι στην 11η θέση της ATP, έχοντας 3345 βαθμούς στο ενεργητικό του και βρίσκεται μόλις 95 πόντους πίσω από τον 10ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (3530). Ο Βούλγαρος αγωνίζεται επίσης στο τουρνουά της Σανγκάης. Παράλληλα, ο συμπατριώτης μας απέχει 225 πόντους από τον 9ο Άλεξ Ντε Μινόρ, ο οποίος δεν αγωνίζεται στο κινεζικό τουρνουά.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Στέφανος με μια καλή πορεία στη διοργάνωση της Σανγκάης μπορεί να ανέβει ακόμα και δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να εδραιωθεί για τα καλά στην πρώτη 10άδα της ATP.

Η μάχη για τα ATP Finals

Παράλληλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπαθεί να μπει στην 8άδα των ATP Finals, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκεται στην 12άδα θέση του Race, έχοντας 2.835 βαθμούς. Είναι πίσω από τον 11ο Τόμι Πολ (2.835), τον 10ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (2.845) και 9ο Νόβακ Τζόκοβιτς (3.270).  Στην τελευταία θέση που δίνει σίγουρη συμμετοχή βρίσκεται ο Άλεξ Ντε Μινόρ με 3.305. Στην 7η θέση είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ με 3.580 βαθμούς, ενώ στην πρώτη 6άδα βρίσκονται οι Γιάνικ Σίνερ, Κάρλος Αλκαράθ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Τέιλορ Φριτζ και Κάσπερ Ρουντ.

Οι πρώτοι οκτώ του ATP Race παίρνουν μέρος στα ATP Finals, ενώ οι 9-10 έχουν ελπίδες να παίξουν ως επιλαχόντες, σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος από τους συμμετέχοντες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τουρνουά της Σανγκάης είναι το προτελευταίο Masters του 2024 και ουσιαστικά μία από τις λίγες ευκαιρίες που έχει ο Τσιτσιπάς για βαθμούς. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς παίρνει μέρος στα ATP Finals τις πέντε τελευταίες σεζόν, ενώ είχε κατακτήσει τον τίτλο στο 2019, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση το 2019.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIVE: Νάπολι – Κόμο

LIVE: Νάπολι – Κόμο

LIVE: Νάπολι – Κόμο. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Νάπολι – Κόμο για…