ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να καταργηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια στην χορήγηση voucher για τους παιδικούς σταθμούς

lasy thesal

Κατά των εισοδηματικών κριτηρίων που ισχύουν για την φοίτηση των νηπιών στους παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ της Θεσσαλικής Περιφέρειας, τάσσεται η “ΛΑ.ΣΥ.” Θεσσαλίας, ασκώντας κριτική την περιφερειακή αρχή με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν πρόσφατα για την χορήγηση voucher σε όλα τα παιδιά της Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρει η “ΛΑ.ΣΥ.”, Θεσσαλίας, “επισκεπτόμενος τον 6ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων ο περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, ανακοίνωσε αναληθώς, με πανηγυρικό τρόπο, ότι εξασφάλισε για το σχολικό έτος 2024-2025, δωρεάν πρόσβαση στους βρεφονηπαικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ, όλων των παιδιών της Θεσσαλίας, μέσω του προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027».

Λέμε αναληθώς, γιατί πολλοί γονείς και κατ’ επέκταση τα παιδιά τους δεν δικαιούνται τα περιβόητα «βάουτσερ», αφού υπάρχουν απαράδεκτα εισοδηματικά κριτήρια που τους αποκλείουν και επομένως πληρώνουν κανονικά τα μηνιαία τροφεία που ορίζει ο κάθε δήμος. Τα «βάουτσερ» για τον βρεφονηπιακό σταθμό, τα δικαιούνται γονείς που έχουν μέχρι 2 παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 27.000 ευρώ, γονείς που έχουν 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, γονείς που έχουν 4 παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 33.000 ευρώ και γονείς που έχουν 5 παιδιά και πάνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 36.000 ευρώ.

Δηλαδή ένα ζευγάρι εργαζομένων, που παίρνει 970 ευρώ το μήνα ο καθένας απο την εργασία του και έχει 1 ή 2 παιδιά, θεωρείται πλούσιο και κόβεται αυτόματα. Τέτοια δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση στην προσχολική αγωγή των παιδιών των εργατικών-λαικών οικογενειών εξασφαλίζουν οι εμπνευστές των «βάουτσερ», τα οποία σημειωτέον είναι χρήματα απο την μεγάλη εκμετάλλευση και την φοροληστεία του λαού μας και των άλλων ευρωπαικών λαών και όχι δωρεά της Ε.Ε, των κυβερνήσεων και των περιφερειών.

Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας, θεωρεί ότι η φροντίδα και αγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι αναγκαία για την σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, που του δίνει εφόδια για την υπόλοιπη ζωή του. Ο παιδικός σταθμός αποτελεί ανάγκη για κάθε εργατική- λαϊκή οικογένεια και δικαίωμα κάθε παιδιού. Πρέπει να παρέχεται οργανωμένα, σχεδιασμένα επιστημονικά, σε σύγχρονα, ασφαλή κτίρια, από επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η προσχολική αγωγή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα Γι΄ αυτό και είναι διαχρονικό το αίτημα μας για θέση στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά και δωρεάν”.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ