Λίβανος: Αλλεπάλληλοι σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Βηρυτό – Ταρακουνήθηκαν κτίρια

Λίβανος: Αλλεπάλληλοι σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Βηρυτό - Ταρακουνήθηκαν κτίρια

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν 11 αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, οχυρό της Χεζμπολάχ, δήλωσε χθες Πέμπτη το βράδυ πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου προσκείμενη στο λιβανικό σιιτικό κίνημα, ενώ ανταποκριτές του πρακτορείου άκουσαν ισχυρές εκρήξεις (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Η ένταση κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο στη Μέση Ανατολή

«Το Ισραήλ βομβάρδισε τη νότια συνοικία ένδεκα συνεχόμενες φορές», είπε η πηγή, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο βομβαρδισμός ήταν τόσο σφοδρός που ενεργοποιήθηκαν συναγερμοί αυτοκινήτων και ταρακουνήθηκαν κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου και στα περίχωρά της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δολοφονούνται παιδιά

Η ένταση κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ, από την έναρξη των επιθέσεων των IDF έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 2.000 άτομα και πάνω από 9.000 έχουν τραυματιστεί.

Συγκεκριμένα, 1.974 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων 127 είναι παιδιά, και 9.384 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της σύγκρουσης με το Ισραήλ.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιγότερο ανυπόφορος

Λιγότερο ανυπόφορος

Τέλη της δεκαετίας του 1960, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε πολλές προσλήψεις. Μια γενιά νέων ανθρώπων,…

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

Προσωπεία

Αντόνιο Γκουτέρες Ανεπιθύμητος για το Ισραήλ «Persona non grata» για το Ισραήλ είναι ο Γενικός Γραμματέας…