Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αφήνοντας πίσω του τον Τζεφ Μπέζος

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αφήνοντας πίσω του τον Τζεφ Μπέζος

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έγινε για πρώτη φορά ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, προσπερνώντας τον Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index 2024, η καθαρή αξία του Ζάκερμπεργκ έφτασε τα 206,2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 205,1 δισ. δολάρια του Μπέζος.

Η συνολική καθαρή αξία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ξεπερνά πλέον το ΑΕΠ του Κουβέιτ (160,4 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο Ζάκερμπεργκ υπολείπεται πλέον του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, κατά περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index είναι μια καθημερινή κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Τα στοιχεία ενημερώνονται στο κλείσιμο κάθε ημέρας συναλλαγών στη Νέα Υόρκη.

Το 2024, ο πλούτος του Ζάκερμπεργκ θα έχει αυξηθεί κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια, η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 500 πλουσιότερων ανθρώπων που παρακολουθούνται από τον δείκτη Bloomberg.

Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει μερίδιο 13% στην Meta, μια εταιρεία που εδρεύει στο Menlo Park της Καλιφόρνια. Η περιουσία του και η θέση του στον δείκτη πλούτου έχουν αυξηθεί σημαντικά φέτος.

Η Meta επενδύει σημαντικά σε κέντρα δεδομένων και υπολογιστική ισχύ στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ηγηθεί της βιομηχανίας τεχνητής νοημοσύνης.

Meta: Απόδοση μετοχών

Η χρηματιστηριακή απόδοση της Meta ήταν ισχυρή το 2024, με τις μετοχές να σημειώνουν άνοδο σχεδόν 70% από την αρχή του έτους. Η αύξηση αυτή συνδέεται στενά με τον αυξανόμενο προσωπικό πλούτο του Ζάκερμπεργκ και τον ενθουσιασμό των επενδυτών. Η εταιρεία αποδίδει την αύξηση των πωλήσεών της στις επενδύσεις της στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή για τη Meta, η οποία απέλυσε 21.000 υπαλλήλους στα τέλη του 2022 στο πλαίσιο μιας μεγάλης πρωτοβουλίας περικοπής δαπανών υπό την ηγεσία του Ζάκερμπεργκ. Το σχέδιο αυτό θεωρείται βασικός παράγοντας για την ανάκαμψη της εταιρείας.

Παρά τις μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Meta παραμένει σταθερή.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ