«Μικρό Σινεμά»-2ο Φεστιβάλ Ταινιών για παιδιά και νέους

MIKRO CINEMA

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου κι Ελένης Πορφυρογένη ξεκινά τις βραδιές κινηματογράφου του «Μικρού Σινεμά» και  παρουσιάζει το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών για Παιδιά και Νέους που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας από 12 μέχρι 20 Οκτωβρίου στο Πορφυρογένειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αγριά. Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 19:00, με την βραβευμένη ταινία Coco Farm του Sébastien Gagné από τον Καναδά.

Το «Μικρό Σινεμά» του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς ετοιμάζεται να υποδεχτεί για δεύτερη χρονιά τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους κινηματογραφόφιλους, με  την επιθυμία να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς της κινηματογραφικής εκπαίδευσης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Το Φεστιβάλ απευθύνεται στα σχολεία πρωτοβάθμιάς και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με πρωινές προβολές αλλά και στο ευρύτερο κοινό της περιοχής,  δίνοντας την ευκαιρία σε όσους αγαπούν τον κινηματογράφο να απολαύσουν βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο, ειδικά για παιδιά κι εφήβους, από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, έναν από τους σημαντικότερους φορείς στην Ελλάδα με αντικείμενο την κινηματογραφική εκπαίδευση.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η επαφή των παιδιών με τον ποιοτικό κινηματογράφο και τη μαγεία της έβδομης τέχνης, η δυνατότητα να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής άλλων παιδιών από διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον, κουλτούρα και συνθήκες διαβίωσης και να  βιώσουν συναισθήματα και εμπειρίες μέσα από τη δική τους καθημερινότητα. Οι επιλογές των ταινιών που θα προβληθούν  έχουν ως επίκεντρο την παιδική ηλικία και πραγματεύονται με ειλικρίνεια και ευαίσθητη καλλιτεχνική ματιά τους προβληματισμούς, τα οράματα, τις ανησυχίες και τις ελπίδες της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Φεστιβάλ Ταινιών του «Μικρού Σινεμά» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-15 Νοεμβρίου 2023 έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό ιδιαίτερα από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Τις ταινίες παρακολούθησαν πάνω από 1100 άτομα, κυρίως παιδιά δημοτικού (από 10 ετών), γυμνασίου και λυκείου που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πορφυρογένειου Πολιτιστικού Κέντρου Αγριάς στις πρωινές προβολές. Οι απογευματινές προβολές προσέλκυσαν θεατές όλων των ηλικιών κι έδωσαν την ευκαιρία στους γονείς να παρακολουθήσουν ποιοτικό σινεμά μαζί με τα παιδιά τους. Καθώς προτεραιότητα του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς είναι η προαγωγή των πολιτιστικών και πνευματικών ενδιαφερόντων του ευρύτερου κοινού της περιοχής η δράση επεκτάθηκε μέχρι το καλοκαίρι με την προβολή μιας ταινίας κάθε μήνα. 

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων για σχολεία καθημερινά στο τηλέφωνο 6947685136. Την επιμέλεια του προγράμματος και την επιλογή των ταινιών έχει κάνει η  παιδαγωγός Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ