Παρουσιάστρια στην Αυστραλία πέθανε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα – «Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι»

Παρουσιάστρια στην Αυστραλία πέθανε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα - «Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι»

Η πρώην παρουσιάστρια Fiona MacDonald, γνωστή για τη δουλειά της στο παιδικό πρόγραμμα «Wombat» και στο τηλεπαιχνίδι «It’s a Knockout» της Αυστραλίας, πέθανε σε ηλικία 67 ετών.

Η MacDonald μεγάλωσε σε ένα κτήμα στο Blackall στην άκρη του Queensland στην Αυστραλία.

Τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Jacki ήταν τακτικές παρουσίες στις αυστραλιανές οθόνες τη δεκαετία του 1980.

Τον Νοέμβριο του 2021, η πρώην παρουσιάστρια διαγνώστηκε με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (MND).

Η ίδια ανακοίνωσε τον θάνατό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας «η αδελφή μου Kylie δημοσιεύει αυτό το μήνυμα επειδή έχω φύγει».

«Ήταν πολύ γαλήνιο, τα αγόρια και η Kylie έμειναν μαζί μου για να με αποχαιρετήσουν. Αν και δεν ήθελα ποτέ να πεθάνω, η σκέψη ότι θα άφηνα το βασανισμένο μου σώμα ήταν μια ανακούφιση. Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι», γράφει η MacDonald στην ανάρτηση.

Συνέχισε λέγοντας ότι το «μαύρο χιούμορ» που την βοήθησε τα πρώτα χρόνια της διάγνωσής της είχε «μετατραπεί σε απελπισία» και ότι πήρε την απόφαση «μετά από πολλή ενδοσκόπηση» να σταματήσει κάθε ιατρική υποστήριξη.

«Ας μην πούμε λοιπόν ‘αντίο’, καθώς ελπίζω να σας βρω στην άλλη πλευρά», συνεχίζει.

Η στροφή στην καριέρα

H MacDonald εγκατέλειψε την τηλεόραση μετά την εκπομπή «It’s a Knockout» και έγινε ειδική στο κρασί, γράφοντας φυλλάδια και περιγραφές κρασιών.

Παντρεύτηκε τη δεκαετία του ’90 και απέκτησε δύο αγόρια, τον Harry και τον Rafe.

Μιλώντας στο Australian Story τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η MacDonald είπε ότι η ασθένεια της είχε πάρει τη φωνή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αρθρώσει τις πνευματώδεις ατάκες της και τα γρήγορα πειράγματα που την έκαναν αγαπητή στο κοινό.

«Μετά πεθαίνεις»

«Κλέβοντας τη δύναμη όλων των μυών σπιθαμή προς σπιθαμή, μέχρι να μην μπορείς να περπατήσεις, να κρατήσεις το χέρι, να μιλήσεις, να καταπιείς ή να αναπνεύσεις», είπε μέσω μιας φωνής υπολογιστή με την οποία επικοινωνούσε.

«Μετά πεθαίνεις. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία, καμία θεραπεία», πρόσθεσε.

Μαζί με την αδελφή της, η MacDonald έκανε το γύρο της Αυστραλίας συγκεντρώνοντας χρήματα για την υποστήριξη της έρευνας για την ασθένεια MND πριν από το θάνατό της.

Η παραγωγός παιδικών προγραμμάτων, Dina Browne, η οποία συνεργάστηκε με την MacDonald δήλωσε πως ήταν μια απίστευτα αστεία και εύστροφη γυναίκα.

«Όλοι την αγαπούσαν», δήλωσε.

«Ήταν φρικτά δύσκολο για εκείνη, να έχει μια τέτοια θανατική καταδίκη, ενώ είσαι τόσο ζωηρή και τόσο ζωντανή. Ήταν συγκλονιστικό για όλους», τόνισε η Browne.

«Και τότε ανέλαβε να κάνει αυτή τη μεγάλη περιοδεία σε όλη την Αυστραλία και να συγκεντρώσει χρήματα για τη νόσο του κινητικού νευρώνα και την έρευνα», κατέληξε.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ