Στην κορυφή του Netflix το “Monsters” – Μια σειρά βασισμένη σε αληθινά γεγονότα

240916 Netflix Emmys Monsters Portrait Studio2504_WEB

Το 1989, οι Lyle και Erik Menendez κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία των πλούσιων γονιών τους, Jose και Kitty. Τα δύο αδέλφια ισχυρίστηκαν ότι η δολοφονία ήταν πράξη αυτοάμυνας μετά από χρόνια κακοποίησης σε όλες τις μορφές. Ωστόσο, κάποιοι υποστήριξαν ότι οι αδελφοί, 21 και 18 ετών τότε, σκότωσαν τους γονείς τους για την κληρονομιά. Μετά τη δολοφονία, την έρευνα και τη δίκη, αυτή η σειρά βασισμένη σε αληθινά γεγονότα μία από τις πιο διαβόητες υποθέσεις δικαστηρίου στην αμερικανική ιστορία.

Δείτε το τρέιλερ της τηλεοπτικής σειράς “Monsters”

Η συνέντευξη τύπου που ακολουθεί αφορά τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς Javier Bardem, Chloë Sevigny, Nicholas Alexander Chavez και Cooper Koch με αφορμή τον σχολιασμό της ταινίας και των ρόλων τους. Την συνέντευξη τύπου παρακολούθησε ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος.

Τα μέσα ενημέρωσης εκείνη την εποχή είχαν μια πολύ συγκεκριμένη ματιά και προοπτική σε αυτή την υπόθεση. Όταν κάνατε την έρευνά σας για τους ρόλους, πώς προσεγγίσατε τον τεράστιο πλούτο πληροφοριών που είχατε διαθέσιμο με αυτήν την οπτική στο μυαλό σας; 

Javier Bardem

Λοιπόν, στην περίπτωσή μου, δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία για να ερευνήσω. Υπήρχε, είδα αυτήν τη μικρή συνέντευξη των 10 δευτερολέπτων όπου ο Χοσέ Μενέντεζ είχε την ευκαιρία να πει δύο ατάκες. Και άκουγα αυτές τις δύο ατάκες ξανά και ξανά. Και είναι αστείο, γιατί όταν τις ξανακούς πολλές φορές, καταλαβαίνεις ότι λέμε πολλά χωρίς να τα λέμε. Ο τρόπος που κινούνται τα μάτια και όλα αυτά. Ήμουν κάπως εμμονικός με αυτές τις δύο ατάκες. Αλλά δεν υπήρχαν πολλά.  

Chloë Sevigny

Για μένα υπήρχαν ακόμα λιγότερα για την Kitty. Υπήρχαν μερικές φωτογραφίες της, αλλά, ξέρεις, δεν είχε ποτέ καταγραφεί σε κάμερα ή η φωνή της. Και λόγω του τρόπου που οι δημιουργοί κατασκεύασαν την ιστορία, ήθελαν να την δείξουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες, από διαφορετικές προοπτικές των ανθρώπων. Προσπάθησα να είμαι κάπως ευέλικτη ως ηθοποιός. Ήξερα ότι έπρεπε να είμαι ευκίνητη και να μπορώ να την υποδυθώ από διαφορετικές προοπτικές. 

Cooper Koch

Έκανα τεράστια έρευνα και παρακολούθησα όσο περισσότερη μαρτυρία μπορούσα. Την άκουγα στο αυτοκίνητο, την άκουγα καθώς πήγαινα για ύπνο.  Και την παρακολουθούσα ατέλειωτες ώρες. Για μένα, ήταν ένα μάθημα ενσυναίσθησης, να καταλάβω ποιος είναι ο Erik και γιατί είναι όπως είναι. Ο στόχος μου ήταν να είμαι όσο το δυνατόν πιο αυθεντικός και να προσεγγίσω τον ρόλο με όσο μεγαλύτερη ακεραιότητα μπορούσα. 

Nicholas Alexander Chavez

Ναι, υπάρχει τεράστια ποσότητα πρωτογενών πηγών που μπορείς να μελετήσεις. Τα πλάνα του Court TV, καθώς και όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί για τους αδερφούς Μενέντεζ, από ενόρκους. Η Leslie Abramson έχει γράψει ένα βιβλίο. 

Πόσο δύσκολο ήταν να κατανοήσεις τη συμπεριφορά του χαρακτήρα σου; Με ποιους τρόπους σε βοήθησε το σενάριο και η δική σου έρευνα σε αυτή την κατανόηση; 

Javier Bardem

Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα και είχα την ευκαιρία να καθίσω με τον Ryan και να μιλήσουμε γι’ αυτό. Ήταν πάντα πολύ γενναιόδωρος και στοργικός και μου πρόσφερε όλη την έρευνα που έκανε για τόσα χρόνια πάνω στο θέμα. Αυτό που έκανα ήταν να τον εμπιστευτώ και να δουλέψω γύρω από το υλικό. Το υλικό βασιζόταν στις ρίζες του πόνου αυτού του χαρακτήρα, στο προσωπικό του τραύμα. 

Ποια ήταν η προετοιμασία σας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, για να ενσαρκώσετε πραγματικά πρόσωπα; Και πώς βοήθησαν αυτές οι αποφάσεις να δώσετε τόσο εντυπωσιακές ερμηνείες στην οθόνη; 

Cooper Koch

Για μένα, το συνδετικό στοιχείο ανάμεσα σε μένα και τον Erik ήταν η ντροπή, και αυτό είναι κάτι που μπορώ να κατανοήσω. Είναι κάτι που πιστεύω πως όλοι μπορούν να καταλάβουν με κάποιο τρόπο. Έτσι, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεις αυτήν την κατανόηση και ενσυναίσθηση και να την υποστηρίξεις. 

Nicholas Alexander Chavez

Για μένα υπάρχει μια ερευνητική πτυχή στη δουλειά του ηθοποιού, όπου προσπαθείς να παραμείνεις όσο πιο αντικειμενικός και απαλλαγμένος από κρίσεις μπορείς. Νομίζω ότι ήμασταν πολύ τυχεροί που είχαμε πρόσβαση σε ολόκληρο το υλικό του Court TV. 

Γιατί πιστεύεις ότι το κοινό ενδιαφέρεται τόσο για αυτήν την υπόθεση και γενικά για ιστορίες αληθινών εγκλημάτων;

Cooper Koch

Νομίζω ότι απλά δεν μπορείς να γράψεις τέτοια πράγματα. Είναι τόσο τρελό να πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί. Όχι μόνο το γεγονός ότι δύο παιδιά 18 και 21 ετών σκότωσαν τους γονείς τους, αλλά και το ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κακοποιήσουν σεξουαλικά τα παιδιά τους. 

Ο Javier Bardem και η Chloë Sevigny υποδύονται τους José και Kitty Menendez, ενώ οι Nicholas Alexander Chavez και Cooper Koch πρωταγωνιστούν ως αδέρφια Lyle και Erik Menendez.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ