Τη μηδενική συμμετοχή των χαμηλοσυνταξιούχων στα φάρμακα μελετά η…

Πώς θα πάρουν σύνταξη όσοι χρωστούν πάνω από 30.000 ευρώ

Αναφορά στο θέμα της απαλλαγής των πιο ευάλωτων συνταξιούχων από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, με αφορμή την σχετική ερώτηση των 8 βουλευτών της ΝΔ.  

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν είναι ακόμα σε θέση να πει αν η πρόταση τους θα γίνει τελικώς δεκτή, αποκάλυψε ωστόσο πως η κυβέρνηση την μελετά, με τον ίδιο να έχει ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία να την κοστολογήσουν. 

“Το ζήτημα το οποίο έθεσαν οι βουλευτές με τη φαρμακευτική δαπάνη των πιο ευάλωτων συνταξιούχων συμπολιτών μας είναι ένα εύλογο ζήτημα. Δεν είμαι έτοιμος να σας πω αν θα κάνουμε δεκτή την πρόταση τους. Θα σας πω, όμως, ότι το μελετάμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

“Έχω ζητήσει ήδη από τα αρμόδια Υπουργεία να κοστολογήσουν την πρόταση αυτή, διότι ένα πράγμα δεν μπορεί να γίνει με τίποτα και το αντιλαμβάνονται όλοι: δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το πλαίσιο των δαπανών, όπως έχει πια προσδιοριστεί από το τετραετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και όπως θα παρουσιαστεί από τον Προϋπολογισμό”, συνέχισε. 

Σημείωσε μάλιστα πως το να θέτουν τέτοιες ερωτήσεις οι βουλευτές δεν αποτελεί πρόβλημα “διότι αυτό σημαίνει σοβαρός κοινοβουλευτικός έλεγχος”.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, μία ομάδα 8 “γαλάζιων” βουλευτών κατέθεσε ερώτηση προς τους Νίκη Κεραμέως και Άδωνι Γεωργιάδη. 

Οι 8 βολευτές ήταν οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Τάσος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης και το κείμενο τους ήταν διατυπωμένο σε χαμηλότερους τόνους και διαφορετικό ύφος από την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια που είχαν καταθέσει προ ημερών 11 συνάδελφοι τους. Με το εν λόγω κείμενο ζητούν από τους υπουργούς να διερευνήσουν εάν οι συνταξιούχοι που πληρούν τα ίδια εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια με εκείνους που δικαιούνταν το ΕΚΑΣ, μπορούν να απαλλαγούν από την συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, την ώρα που το κόστος της ζωής διαρκώς ανεβαίνει.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ