Τον δρόμο της διεύρυνσης δείχνει και πάλι ο Κ. Μητσοτάκης

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Κοσόβου

Μηνύματα συσπείρωσης και συστράτευσης σε όλα τα παλαιά και νέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα περιλαμβάνει η ομιλία του πρωθυπουργού στην ιστορική έδρα του κόμματος. Στο 18 της οδού Ρηγίλλης, όπου θα κορυφωθούν σε λίγη ώρα οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της κυβερνητικής παράταξης. 

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο ιδεολογικό και κοινωνικό πρόσημο. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα δείξει και πάλι το δρόμο της διεύρυνσης. Τη συνέχεια, δηλαδή, της στρατηγικής που οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογικές νίκες και τις αυτοδυναμίες του 2019 και του 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης:

Θα αναφερθεί στις βασικές αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης της ΝΔ, στους βετεράνους αγωνιστές, στους νέους συμμαχητές της παράταξης και φυσικά στον ιδρυτή του κόμματος. Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα υπενθυμίσει ότι ήταν πραγματιστής, αντιλαϊκιστής και συνεργάστηκε με τους ικανότερους, δίχως κομματικές ταμπέλες για τον διαρκή εκσυγχρονισμό της χώρας. “Αυτό είναι και η καλύτερη απάντηση στους λίγους που θέλουν μία περιχαρακωμένη παράταξη, κλειστή και, τελικά, ηττοπαθή”, αναμένεται να τονίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει λόγο για μια ευρύχωρη Νέα Δημοκρατία, για την οποία πήρε εντολή το 2016. “Η ζωή έχει αποδείξει πως όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαριά της ΝΔ, τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες της… Σε μια ευρύχωρη παράταξη κάποιες στιγμές, δεν θα συμφωνούν, προφανώς, όλοι σε όλα, όμως, θα συμφωνούν οι πολλοί σε πολλά, ειδικά στα θέματα που είναι κρίσιμα για την πατρίδα” αναμένεται να επισημάνει ο πρωθυπουργός και θα επαναλάβει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κοιτά ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, παρά μόνο μπροστά.

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στη θέση της Ελλάδας σήμερα. Θα κάνει λόγο για μια χώρα που έχει αφήσει πίσω της την κρίση και βρίσκεται  στις πρώτες θέσεις της ανάπτυξης, με τον κυβερνητικό οδικό χάρτη της επόμενης τριετίας να περιλαμβάνει στόχους, όπως ανάπτυξη 3%, πληθωρισμό 2%,  ανεργία 8%, μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ.

Οι ηχηρές απουσίες

“Απόντες” από τη σημερινή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυσή της θα είναι, τελικά, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί. Οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, στους οποίους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απευθύνει πρόσκληση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους πριν τέσσερα εικοσιτετράωρα…

Τα γραφεία των δύο πρώην πρωθυπουργών επικοινώνησαν νωρίτερα σήμερα με τη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

“Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες”, σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ