Δυτική Οχθη: «Σοκαριστικός» για τη Γερμανία ο ισραηλινός βομβαρδισμός καταυλισμού προσφύγων

Δυτική Οχθη: «Σοκαριστικός» για τη Γερμανία ο ισραηλινός βομβαρδισμός καταυλισμού προσφύγων

Η διπλωματία της Γερμανίας χαρακτήρισε χθες Παρασκευή «σοκαριστικό» τον πολύνεκρο ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό της προηγουμένης εναντίον καταυλισμού προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και νέων (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Raneen Sawafta
).

«Ο ισραηλινός στρατός έχει την υποχρέωση να προστατεύει τους αμάχους στη Δυτική Οχθη»

«Ο υψηλός αριθμός των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στην Τούλκαρεμ είναι σοκαριστικός», έκρινε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας μέσω X.

«Στον αγώνα του εναντίον της τρομοκρατίας, ο ισραηλινός στρατός έχει την υποχρέωση να προστατεύει τους αμάχους στη Δυτική Οχθη», πρόσθεσε.

«Παράνομο αεροπορικό πλήγμα»

Τα Ηνωμένα Εθνη καταδίκασαν νωρίτερα χθες Παρασκευή το «παράνομο αεροπορικό πλήγμα» του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

«Η επίθεση αυτή εντάσσεται σ’ ένα πολύ ανησυχητικό πλαίσιο παράνομης χρήσης βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στρατιωτικού τύπου στη Δυτική Οχθη, που έχουν προκαλέσει πολλά δεινά στους Παλαιστίνιους και σημαντικές ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές», δήλωσε το Γραφείο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου, σε ανακοίνωσή του για το κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος.

«Η καταστροφή ενός ολόκληρου κτιρίου γεμάτου κόσμο από αεροπορικό βομβαρδισμό δείχνει την κατάφωρη περιφρόνηση του Ισραήλ προς τις υποχρεώσεις του», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ζήτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για την επιχείρηση αυτή.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ