Γ. Ζουγανέλης στο ΕΡΤNews: Υψηλού επιπέδου διανοούμενος ο Μίμης Πλέσσας – Ο απόλυτος ισορροπιστής σε όλα τα είδη μουσικής

zouganelis

Ο Μίμης Πλέσσας δεν σχοινοβάτησε ποτέ σε κανένα είδος μουσικής, τόνισε ο Γιάννης Ζουγανέλης, μιλώντας στο ΕΡΤNews για την απώλεια του μεγάλου συνθέτη.

Ήταν ο απόλυτος ισορροπιστής σε όλα τα είδη, στην ελαφριά μουσική, στο λαϊκό τραγούδι, στην όπερα, στην κλασική μουσική, στην τζαζ. Σε διάφορες παραστάσεις που έκανα στο εξωτερικό όταν έλεγα Πλέσσας τον ξέρανε και υποκλίνονταν. Ήταν ένας άνθρωπος όμως που είχε έναν τρόπο να εκφέρει τον λόγο ιδιαίτερο. Αγαπούσε την καθημερινότητά του τόσο και ήταν πάρα πολύ δυνατός και υψηλού επιπέδου διανοούμενος. Κάναμε πάρα πολλά πράγματα μαζί, πάρα πολλά” τόνισε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η καλή διάθεση απέναντι σε όλους και ο καλός λόγος για όλους, ακόμα και για ανθρώπους που ενδεχομένως θα μπορούσε να μην έχει ταυτισμένη αισθητική, να μην ήταν συγγενής με την αισθητική του αντίληψη. Σπούδασε και έκανε και μεταπτυχιακά στη χημεία, λες και αυτή η επιστήμη τον βοήθησε να μπορεί να εκφράζει τη χημεία του σε όλα τα είδη με τέτοιο απέριττο τρόπο” πρόσθεσε.

Ο κ. Ζουγανέλης περιέγραψε δύο στιγμές με το χιούμορ του Μίμη Πλέσσα: “Ο Πατσιφάς, εξαιρετικός παραγωγός της μουσικής, έκανε δώρο μια Φεράρι στον Πουλόπουλο και ήμουν παρών όταν ήρθε ο Πλέσσας και λέει: Κύριε Πατσιφά στον Πουλόπουλο δώσατε την Φεράρι, εμένα δεν θα μου δώσετε έστω ένα ποδήλατο; Επίσης ήμουν μπροστά όταν συνεργαζόταν με τον κύριο Κατσαρό. Και πήγε κάποιος και λέει στον κύριο Πλέσσα: “Σας συγχαίρω κύριε Κατσαρέ. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία”. Και λέει “εγώ δεν είμαι ο Κατσαρός, εγώ είμαι ο φαλακρός“”.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ