Νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα

Νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα

Την πιο σύντομη θητεία, ως ηγέτης της Χεζμπολάχ, στην ιστορία της οργάνωσης φαίνεται να διετέλεσε ο Χασέμ Σαφί αλ-Ντιν, καθώς σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, έπεσε νεκρός από ισραηλινή επίθεση στο προάστιο Νταχίγια της Βηρυτού.

Ειδικότερα, το δίκτυο Al-Arabiya, επικαλούμενο ανώτατες πηγές της οργάνωσης, ανέφερε πως το πρόσωπο που ήταν να πάρει τη σκυτάλη στην ηγεσία της οργάνωσης μετά τη δολοφονία Χασάν Νασράλα στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 δεν έχει δώσει σημάδια ζωής, ενώ φαίνεται να σκοτώθηκαν μαζί του και δύο  αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αναφορά για τον θάνατο του Σαφί αλ-Ντιν από τη Χεζμπολάχ, καθώς είναι πιθανό, σύμφωνα με τα αραβικά ΜΜΕ, η σορός του να μην βρεθεί.

Στόχος του Ισραήλ στην επίθεση της Παρασκευής, ήταν η εξάλειψη του Σαφί αλ-Ντιν, για τον οποίο είχε πληροφορίες πως βρίσκεται σε κρησφύγετο της Χεζμπολάχ στη περιοχή Νταχίγια, νότια της Βηρυτού.

Σημειώνεται ότι το πλήγμα και οι διατρητικές βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία του Νασράλα ήταν τα ίδια και στη περίπτωση του Χασέμ Σαφί αλ-Ντιν. Αναφορές από στρατιωτικές πηγές, τις οποίες μεταφέρουν ΜΜΕ, σημειώνουν μάλιστα πως από το χτύπημα κατά του Σαφί αλ-Ντιν διαλύθηκε ολοσχερώς το συγκεκριμένο κρησφύγετο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαφί αλ-Ντιν, ήταν στη λίστα τρομοκρατών της Ουάσινγκτον, όντας  για καιρό επικεφαλής της οργάνωσης της Τζιχάντ, των ομάδων στρατιωτικής διαχείρισης της Χεζμπολάχ, διατηρώντας άριστες σχέσεις με το Ιράν.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ