Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα – Τα αφιερώματα στον μεγάλο συνθέτη

deftero_plessastribute2024web

Με βαθιά συγκίνηση η Ελληνική Ραδιοφωνία και οι παραγωγοί του Δεύτερου αποχαιρετούν τον Μίμη Πλέσσα.

Μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής, ο μεγάλος συνθέτης που έχει χιλιοτραγουδηθεί όσο λίγοι, έχει αγαπηθεί μέσα από τη λαϊκότητα του ελληνικού κινηματογράφου, έχει βραβευτεί για την υψηλή ποιότητα του έργου του, έχει συνδεθεί όσο κανείς με το Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και τη νεότερη ΕΡΤ, έφυγε από κοντά μας.

Το πρόγραμμα του Δεύτερου μεταβάλλεται από σήμερα Σάββατο, 5 Οκτωβρίου ως εξής:

Η Λίτσα Τότσκα στις 8 το πρωί απευθύνει τον “Πρώτο Αποχαιρετισμό” σε μια δίωρη εκπομπή όπου θυμόμαστε τις μεγάλες στιγμές της ζωής και της καριέρας του Μίμη Πλέσσα.

Ακολούθως στις 10:00 η  Ιωάννα Νιαώτη συνομιλεί με τον μουσικό παραγωγό Σιδερή Πρίντεζη, που έχει συνεργαστεί κατ’ επανάληψη με τον οξυδερκή συνθέτη.

Ο ίδιος ο Σιδερής, παρών ζωντανά 14:00-16:00 μας παρουσιάζει την πιο δημιουργική περίοδο του Πλέσσα, στην πρώτη μιας σειράς αφιερωματικών εκπομπών που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

Στις 18:00-19:00 ακούμε ένα επεισόδιο της σειράς “Εκ Βαθέων” όπου ο Μίμης Πλέσσας παρουσίαζε τα δικά του έργα στο Δεύτερο Πρόγραμμα: H συγκεκριμένη εκπομπή μεταδόθηκε στις 13 Ιουνίου 2011 και ο Μίμης Πλέσσας παρουσιάζει τα πλέον βραβευμένα τραγούδια του.

Το βράδυ του Σαββάτου 21:00-23:00 θα ακούσουμε εκτάκτως την εκπομπή “Το Μουσικό Κουτί – Μίμης Πλέσσας” (Πρώτη Μετάδοση 21 Ιανουαρίου 2024).

Επίσης, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 15:00 αρχίζει η μετάδοση των οκτώ εκπομπών, που ηχογράφησε ο Μίμης Πλέσσας το 1984 για τη σειρά «Οι δημιουργοί παρουσιάζουν», σε επιμέλεια και παραγωγή Έφης Μεταλληνού.

Στις εκπομπές αυτές, ο μεγάλος συνθέτης αυτοβιογραφείται, χωρίζοντας την έως τότε πορεία του στη μουσική, σε είδη και περιόδους, διανθίζοντας τις αφηγήσεις του με γνωστά τραγούδια, αλλά και με σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα.

Η σειρά «Οι δημιουργοί παρουσιάζουν» μεταδίδεται σε επανάληψη από Κυριακή 6 Οκτωβρίου ως Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 15:00.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ