Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για διευρυμένη ΝΔ και οι έμμεσες απαντήσεις…

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για διευρυμένη ΝΔ και οι έμμεσες απαντήσεις...

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη για συνέχεια στη στρατηγική των ανοιγμάτων κόντρα σε όσους θέλουν “μία μικρή και ηττοπαθή ΝΔ”. Σήμα για διεκδίκηση και τρίτης πρωθυπουργικής θητείας και… καρφί για τους απόντες Καραμανλή και Σαμαρά από την εκδήλωση των 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ. 

Προσκαλώντας τους πολίτες σε “μία νέα συστράτευση ελπίδας”, που θα οδηγήσει τη χώρα με σταθερότητα και ασφάλεια στην επόμενη ημέρα της, ο πρωθυπουργός, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, κράτησε στην πρώτη γραμμή τη στρατηγική της συνεχούς διεύρυνσης. Με τον τρόπο αυτό, μάλιστα, απάντησε σε όσους εντός του γαλάζιου στρατοπέδου θέλουν, όπως τόνισε, μια παράταξη μικρή και ηττοπαθή. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης όρισε το επόμενο μεγάλο πολιτικό στοίχημα του κόμματος. Τις τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες, επομένως και τη δική του παρουσία στην πρωθυπουργία επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες. Κάτι που για πρώτη φορά γίνεται τόσο εμφατικά σε δημόσια τοποθέτησή του. 

“Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνεργάστηκε με τους ικανότερους, δίχως κομματικές ταμπέλες… Αυτή η παρακαταθήκη είναι η καλύτερη απάντηση στους λίγους που θέλουν μία περιχαρακομένη παράταξη, μία παράταξη κλειστή, συμπλεγματική και τελικά ηττοπαθή… Αυτός είναι ο δρόμος της εξέλιξης που έδειξε ο Καραμανλής… Το 2016 πήρα εντολή να ανανεώσω το κόμμα μας και να το κάνω πιο ευρύχωρο… Με σημαία το ρεαλισμό, την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό… Έτσι έγινε και αυτό το φιλελεύθερο μέτωπο επικράτησε σε όλες τις μάχες που δώσαμε… Το βλέμμα μας δεν κοιτάζει ούτε αριστερά, ούτε δεξιά κοιτάζει μόνο μπροστά…”, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

“Το κόμμα μας είναι προορισμένο να είναι ένα με την πατρίδα, οδηγώντας τη χώρα μπροστά… Σήμερα σας ζητώ να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας παρόντες και απόντες..”, σημείωσε, σε μια αναφορά που μπορεί να διαβαστεί και ως… καρφί για τις απουσίες των κυρίων Σαμαρά και Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός προέταξε στην ομιλία του, την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, ταυτίζοντας την τολμηρή, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική της κυβερνητικής παράταξης, με το momentum της αποκάλυψης της ανεπάρκειας των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

“Η κυριαρχία μας στο πεδίο των αποτελεσμάτων και η βαβέλ της αντιπολίτευσης, αυτή η κρίση της αντιπολίτευσης δεν είναι ανεξάρτητη από τη δική μας τολμηρή πολιτική… Τώρα εκδηλώνεται γιατί τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς η Νέα Δημοκρατία στερούμε από άλλα κόμματα το πολιτικό τους οξυγόνο, σπάζοντας δόγματα και ιστορικές αγκυλώσεις… Ώστε να έρθει στο φως η γήρανση και η πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ… Οι δικές μας επιλογές έχουν δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο εκσυχρονιστικό δεν είναι και είναι Νέα Δημοκρατία που ακύρωσε τα θεμέλια επάνω στα οποία στέκονταν για πολλά χρόνια οι αντίπαλοι μας…”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. “Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της ανάπτυξης… Οι πολίτες ξέρουν ότι μόνο ο δικός μας δρόμος είναι αυτός που οδηγεί στο ξέφωτο και τα 50 χρόνια μας οδηγούν σε μία νέα συστράτευση ελπίδας και σε ένα πιο δυναμικό άνοιγμα στην κοινωνία…”, συμπλήρωσε. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ